Ny rekord: Android på 85 procent af alle smartphones

Salget af smartphones i 2. kvartal 2014 bød på ny rekord for Android. Samsung og Apples andel er faldende, og væksten på smartphonemarkedet er stærkt på vej ned.

Android er nu oppe på en markedsandel på 85%Kinesiske Xiaomi er en af de nye producenter, der sælger rigtig mange Android-smartphones. (Foto: JASON LEE © Scanpix)

At der er Android installeret på hovedparten af verdens smartphones, er der ikke noget nyt i. I et godt stykke tid har Googles styresystem været installeret på cirka 8 ud af 10 solgte smartphones.

Men Android har i andet kvartal 2014 sat en ny rekord. 84,6 procent af de 295 millioner smartphones der blev solgt fra april-juni havde Googles styresystem installeret. Det viser nye tal fra analysefirmaet Strategy Analytics.

Samtidig viser tallene, at tidligere tiders voldsomme vækst på smartphonemarkedet så småt begynder at stagnere. Hvor væksten i 2. kvartal sidste år var på 49 procent, er den i år faldet til 27 procent.

Apple og Samsungs andel falder

Kigger man på hvilke smartphoneproducenter folk køber telefoner fra, så finder man stadig Samsung og Apple øverst i hierakiet.

Dog er det værd at bemærke, at Samsung solgte færre telefoner i 2. kvartal i år sammenlignet med sidste år - et fald fra 76 til 74,5 millioner telefoner. Sydkoreanernes markedsandel faldt fra 32,6 til 25,2 procent. Det ændrer dog ikke ved, at Samsung med afstand er den bedst sælgende producent.

Apple solgte 35,2 millioner iPhones, en stigning på 4 millioner sammenlignet med samme kvartal året før. Alligevel faldt Apples markedsandel fra 13,4 til 11,9 procent.

Microsofts Windows Phone måtte notere en tilbagegang fra 8,9 til 8 millioner solgte telefoner. Windows Phone-styresystemets markedsandel faldt fra 3,8 til 2,7 procent.

Kinesisk højdespringer

Anden kvartals store højdespringer er temmelig ukendt i Danmark.

Det er kinesiske Xiaomi, der voksede fra en markedsandel på 1,8 procent sidste år, til 5,1 procent i år, og som nu indtager pladsen som verdens femte mest solgte smartphonemærke.

De 15 millioner telefoner de solgte fra april-juni, er i særdeleshed langet over disken i Kina, hvor Xiaomis Android-telefoner er voldsomt populære.

Xiaomis vækst betød, at de nu har overhalet LG, som må tage til takke med en sjetteplads på listen over mest populære smartphone-brands.

Tal for smartphonesalget 2. kvartal 2014

(© Strategy Analytics)
(© Strategy Analytics)
(© Strategy Analytics)

Kilde: Strategy Analytics

Facebook
Twitter