Ny Tesla går fra 0–100 på 2,7 sekunder

Den nye Model S bliver endnu mere vanvittig hurtig. Samtidig giver et forbedret batteri længere rækkevidde.

Den nye Model S ligner sig selv. Men den accelererer hurtigere og kører længere på en opladning. (© Tesla Motors)

Fra København til Aarhus via Fyn - og så tilbage igen. Så langt praler Tesla, den amerikanske producent af elbiler, med, at en ny version af selskabets populære Model S kan køre på en enkelt opladning.

613 kilometer bliver bilens rækkevidde, hvilket ifølge Tesla er den længste distance for en elbil i masseproduktion nogensinde.

Den nye opdaterede version af Model S hedder P100D, og med det såkaldte ludicrous mode, kan bilen accelerere fra 0–100 kilometer i timen på 2,7 sekunder.

Ifølge Tesla giver det elbilen den hurtigste acceleration af alle masseproducerede biler, og gør bilen til den tredjehurtigste i historien.

Både LaFerrari og Porsche 918 - begge benzinbiler - kommer dog hurtigere op i fart, men Tesla noterer på sin Blog, at de to hurtigere biler koster omkring en million dollar, kun har to sæder og ikke længere bliver produceret.

Den nye Model S P100D har et batteri på 100 kilowatt-timer. Også selskabets Model X vil kunne fås med det større batteri.

På trods af den store hype kniber det stadig for Tesla at lave overskud. Selskabets seneste regnskab viste således, at man for 13. kvartal i træk har kørt med røde tal på bundlinjen.

/ritzau/

Facebook
Twitter