Ny Windows-bærbar kører også Android

Hvis du bliver træt af din Windows 8-PC, kan du også stille den om til at være en Android-tablet. Den særegne maskine leveres af Samsung til efteråret - men prisen bliver vild.

Ativ Q kan både det ene og det andet - men koster også derefter (Foto: Samsung pressefoto)

Der har i efterhånden et par år været eksperimenteret ganske gevaldigt med både form og funktion på bærbare, tablets og smartphones - hvor grænserne mellem hvad der er hvad efterhånden fremstår mere og mere elastisk.

Eksempelvis har mange nyere Windows 8-baserede bærbare også berøringsfølsomme skærme - mens en iPad (eller en Microsoft Surface) kan tilføjes et tastetur, så den pludselig bliver en bærbar.

I går aftes trak den sydkoreanske elektronigigant elastikken ud til bristepunktet, da selskabet lancerede Ativ Q - en Windows 8-baseret bærbar, der også er en Windows 8-baseret tablet, en Android-baseret tablet og sidst, men ikke mindst, en Android-baseret tablet med tastetur.

Svinger begge veje

Den løjerlige dims kan nemlig køre både Windows 8 og Android - ovenikøbet samtidig - og så kan skærmen svinges rundt, så maskinen virker som tablet i stedet.

Som tablet er der dog tale om en rigtig moppedreng, for skærmen er 13,3 tommer stor - og virker i øvrigt med en pen, hvis man skulle få lyst til at skrive direkte på skærmen.

Ativ Q kommer til Danmark til efteråret - og med en pris på 13.000 kroner kan fornøjelsen bestemt ikke siges at være gratis.

Windows 8 har det hårdt

Til gårsdagens lanceringsevent var fokus især på Windows 8, hvor Samsung lancerede flere tablets og bærbare.

Windows 8 lider stadig under et slattent PC-marked, hvor kunderne længe har storshoppet tablets, og i stedet udskudt deres PC-køb. Og selv om Windows 8 netop er skabt til tablets, er dette en arena, der især domineres af Apples iPad og billige enheder, baseret på Googles Android.

FacebookTwitter