Ny Xbox-konsol spiller med Ultra HD-muskler

Men den nye konsol vil stå over for hård konkurrence. når den udkommer 7. november i år.

Microsofts Xbox One X har en langt mere simpel fremtoning end den oprindelige Xbox One. (© Microsoft)

Den gigantiske amerikanske spilmesse, E3, finder sted fra den 13.-15. juni i år. Som altid op til den store messe smider spilfirmaerne om sig med en masse spændende nyheder.

I år er Microsoft ude med en af de større nyheder. De sender nemlig en ny udgave af Xbox One på markedet. Den nye maskine, der var kendt under kodenavnet Xbox Scorpio i sin udvikling, støver virkelig ‘x’-tasten af på tastaturet. Den har nemlig officielt fået titlen Xbox One X.

Maskinen er ikke en “helt ny generation”, men en stærkere udgave af Xbox One.

En maskine med muskler

Xbox One X bliver fysisk mindre end den oprindelige Xbox One. Til gengæld bliver hardwaren væsentligt stærkere, særligt når det gælder konsollens grafik-muligheder.

Den er særligt bygget til 4K-grafik, det vil sige grafik i meget høj opløsning til de nyeste skærme. Konsollen har samtidig indbygget en UHD Blu-ray-afspiller, så man også kan udnytte konsollen til at se Blu-ray-film i ultra høj opløsning. Selvom man ikke har et tv med 4K-muligheder, indeholder konsollen også muligheden for at pynte på det grafiske udtryk, når man spiller på andre skærme.

Udover forbedret grafik og brugeroplevelse annoncerede Microsoft blandt andet også muligheden for, at man nu kan spille spil fra den oprindelige Xbox på både Xbox One og Xbox One X.

I skarp konkurrence

Microsofts oprindelige Xbox One-konsol har ikke klaret sig overvældende i forhold til Sonys PlayStation 4, der lige nu fører i salget antallet af solgte konsoller på verdensplan markant. I februar i år var salget af PlayStation 4-konsoller således dobbelt så stort som antallet af Xbox One-konsoller.

Xbox One X er konkurrenten til Sonys PlayStation 4 Pro, der kom på markedet sidst år, og som også bød på en teknisk opgradering. Spørgsmålet er, om Xbox One X kan ændre udviklingen markant, men med 28 millioner solgte eksemplarer af Xbox One, er det ikke umuligt.

Xbox One X udkommer på tværs af kloden den 7. november. Den danske pris bliver 3999. Den bliver dermed en del dyrere, end Sonys PlayStation 4 Pro.

Facebook
Twitter