Nyt smart-ur skal overvåge dine børn

FiLIP er et smart-ur til børn, der giver forældre mulighed for altid at holde øje med, hvor ungerne befinder sig.

Et smart-ur til børn, som giver forældre mulighed for at overvåge ungerne. Børn og forældre kan også ringe til hinanden med uret. (© FiLIP)

Urimelig overvågning eller en rar sikkerhedsforanstaltning? Bedøm selv.

Et nyt smart-ur til børn, ved navn FiLIP, er designet til at give bekymrede forældre mulighed for altid at holde øje med, hvor deres børn er henne.

Via en app til en iPhone eller Android telefon, kan forældrene forbinde deres smartphones med uret, hvorefter de altid kan se børnenes placering på et kort.

Bliv advaret når dit barn forlader an zone

Forældrene kan også sætte særlige zoner op - eksempelvis rundt om sit hus - og modtage en advarsel på deres mobil, hvis børnene forlader en zone.

Zonerne kan også bruges modsat, så forældrene modtager en besked når børnene er nået frem til en bestemt zone - det kunne eksempelvis være skole eller fritidshjem.

Uret fungerer altså på sin vis på samme måde som en fodlænke til folk der afsoner en straf i hjemmet.

Uret er også en telefon

Ud over at kunne overvåge børnene kan forældre og børn også ringe til hinanden.

Men uret kan kun bruges til at komme i kontakt med fem udvalgte voksne, og børnene kan altså ikke bruge uret til at ringe til deres venner.

Derudover kan forældre sende tekstbeskeder til børnenes ur, men børnene kan ikke sende beskeder tilbage, fordi det, ifølge FiLIP, er for svært, for den aldersgruppe uret henvender sig til.

Løser FiLIP et virkeligt problem?

Det er den amerikanske teleselskabs-gigant AT&T som har slået pjalterne sammen med Filip Technologies om at introducere uret.

Og teleselskabet er begejstrede for det nye wearable device - den engelske fællesbetegnelse for gadgets man kan bære på kroppen.

- FiLIP Technologies tager udviklingen af wearable devices i en ny retning som løser et virkeligt problem for forældre og gør deres liv nemmere, siger Chris Penrose fra AT&T.

I første omgang kommer FiLIP på markedet i USA, og for nuværende vides det ikke om uret bliver tilgængeligt for danske forældre og deres børn.

Overvågningstelefoner og apps er prøvet før

Tanken om at kunne holde øje med børnene er bestemt ikke ny.

Både særlige børnemobiler og apps der kan holde øje med børn er afprøvet i forskellige afskygninger.

Eksempelvis forsøgte et dansk firma sig på et tidspunkt med en telefon med navn Wigomo One, som udover at kontrollere hvad børnene kunne gøre med deres telefon, også kunne følge dem via Google Maps.

Men med apps til Android og iPhone er det også relativt nemt at overvåge sine børn.

Med navne som Find my Kids, My Mobile Watchdog, Family Tracker og GPS Tracking Pro, overlades der ikke meget til fantasien om, hvad denne gruppe af applikationer er designet til at gøre.

iPhone og Android kan også følge dine børn

Ud over apps der specifikt er designet til at overvåge børn, så kan en iPhone og Android funktion, der er udviklet til at finde stjålne telefoner, også bruges til at snage i hvor børnene bevæger sig hen.

I Apples udgave hedder funktionen Find iPhone, mens Googles stort set identiske service, som de lancerede i August, har fået navnet Android Device Manager.

Ved at aktivere denne funktion på børnenes telefoner og koble den op til din egen konto, kan du altid se hvor telefonen - og dermed dens ejermand - er henne... hvis du ligesom AT&T mener, at det løser et problem.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter