Nyt spil: Vind en bjergetape på din motionscykel

Firmaet Zwift lancerer spil, hvor du på din motionscykel kan konkurrere mod andre i et virtuelt univers. De første 1000 brugere er inviteret indenfor - andre må vente lidt.

Motionscykling er på vej til at blive helt anderledes levende og socialt, med nyt computerspil. (© Zwift.com)

Hvis du er en af dem, der kører på motionscykel i soveværelset eller kælderen, så kan det være, at et nyt virtuelt cykelspil er noget for dig.

Det London-baserede firma Zwift er nemlig lige på trapperne med et multi-player online-spil, som skal gøre motionscykling langt sjovere, mere konkurrencepræget og socialt, end det er i dag.

I deres virtuelle univers, kan man køre mod andre motionscyklister, og hvis man vil være rigtig social, kan man ovenikøbet snakke med ens konkurrenter, via en almindelig mikrofon, mens man er på vej op ad et virtuelt bjerg.

Har man mere lyst til bare at køre alene, kan det også lade sig gøre, og man kan også arrangere en konkurrence mod sine venner, hvis man heller vil køre i en lukket klub.

Sådan kommer du i gang

For at komme i gang kræver det en relativ ny computer (enten Mac eller PC), en motionscykel med hastighedssensor og en USB-adapter (ANT+), til at overføre data fra cyklen til computeren.

Derudover så skal du abonnere på spillet, der kommer til at koste 10 dollars om måneden, men så er du også klar til at tage kampen op mod andre soveværelses-cyklister.

I første omgang åbner spillet i en lukket betaudgave for de 1000 der var hurtigst til at tilmelde sig, men spillet skulle blive tilgængeligt for alle i løbet af vinteren.

Indtil videre kun virtuelle baner

De 'landskaber' som man kører i, er indtil videre fuldt computerskabte universer designet af Zwift.

Men målet er, at man med tiden skal kunne køre på ruter fra den virkelige verden, og ultimativt at man kan deltage i rigtige cykelløb, hjemme fra stuen, mens de foregår.

En af dem der har prøvet platformen er Ray Maker, fra siden DC Rainmaker, som er imponeret over oplevelsen. Læs om hans møde med Zwift, og se en række billeder fra den nye platform her.

Facebook
Twitter