OL-favorit bruger 33.000 kroner på Pokemon Go i Rio

Japansk OL-deltager havde glemt at tage højde for roaming-priser i Brasilien.

Heldigvis for Kohei Uchimura kan han igen koncentrere sig om OL-gymnastikken, efter at hans teleselskab delvist eftergav regningen for hans dataforbrug. (Foto: Dylan Martinez © Scanpix)

Du husker nok, at data kan være rigtig dyr, når du tager på ferie…og særligt når man besøger andre kontinenter?

Det gjorde OL-favoritten i mændenes mangekamp i gymnastik, Kohei Uchimura fra Japan, ikke.

Umiddelbart efter den seks-dobbelte verdensmester var ankommet til Rio faldt han, som så mange andre, pladask for Pokemon Go.

Uchimura glemte bare lige at tænke over, at spillet bruger data, og at han ikke havde fået lavet en fast data-aftale med sit teleselskab, inden han tog afsted fra Japan.

Det fandt den højtprofilerede gymnast meget pludseligt ud af, da han modtog en regning på 33.000 kroner (500.000 japanske Yen).

Det skriver Japan Times.

Teleselskabet forbarmede sig over ham

Den skyhøje regning ramte ifølge en holdkammerat Uchimura rimelig hårdt.

- Han så helt død ud i øjnene ved den fælles spisning den dag, forklarer holdkammeraten Kenzo Shirai til det japanske medie.

Heldigvis for Kohei Uchimura forbarmede gymnastens teleselskab sig over ham, og ændrede regningen, så han slap med at betale et fast dagligt beløb på 200 kroner i stedet.

Opfordringen til at få styr på sin dataplan, inden man rejser til udlandet - og i særdeleshed uden for Europa - er hermed sendt videre.

Facebook
Twitter