P-pille app fra Kastrup hitter

'Min p-pille' har indtaget tredjepladsen i den danske udgave af Apples app-store. Lægen bag vil bruge de data app'en indsamler.

App'en Min p-pille hitter netop nu i App Store. Lægen bag app'en har større tanker med den gratis app. (© Skærmbillede fra iPhone app)

De fleste - både hankøn og hunkøn - der på den ene eller anden måde har erfaring med p-piller, kender nok også til, at der kan gå kludder i, om pillen nu er blevet taget eller ej.

Måske er det derfor, at app'en 'Min p-pille' blot fem dage efter lanceringen har indtaget en tredjeplads på listen over gratis apps i Apples app-store.

Superenkelt koncepet

App'en er super simpel, men før du kan komme i gang, skal du oprette dig som bruger med navn og email-adresse.

(© Skærmbillede fra iPhone app)

Når det er gjort, bliver du mødt af startskærmen. Her 'swiper' du til højre på Start, når du starter en ny pakke.

(© Skærmbillede fra iPhone app)

Herefter får du en daglig notifikation om, at du skal huske at tage pillen. Og når du så har taget den, 'swiper' du en enkelt gang til højre på 'Taget'.

App'en Min p-pille hitter netop nu i APp Store. Lægen bag app'en har større tanker med den gratis app. (© Skærmbillede fra iPhone app)

App'en fungerer herefter som et slags stopur, så du hele tiden kan se, hvornår du sidst har taget en pille.

I bunden af app'en kan du se, hvor mange dage der er til, at du skal holde pause. Det er alt, der er i app'en.

Kollegaen Ulrik er den eneste der har anmeldt app'en

'Min p-pille' er udgivet af en læge fra Kastrup ved navn Imran Rashid, og app'en har indtil videre én anmeldelse i app store.

Det er Ulrik Bodholdt, som sjovt nok også er læge i Kastrup, der skriver: "Fantastisk redskab til at holde styr på sine p-piller".

Lægen vil monitorere brugernes forbrug

Og ved lidt nærmere efterforskning viser det sig da også, at Imran Rashid har større tanker med den gratis app, hvilket han løfter sløret for på sin lægepraksis hjemmeside.

Han vil nemlig lave et forsøg, hvor han kan monitorere brugernes brug af p-piller. På hjemmesiden skriver han:

"Gennem app'en registreres dit forbrug løbende og klinikken får automatisk besked om, hvornår det er tid til at forny din recept. Den bliver automatisk afsendt i god tid til apoteket, hvorefter du så får tilsendt dine p-piller med posten."