PC-brugere kan ikke blive fri for Windows 10

Microsoft bekræfter, at Windows 10 bliver downloadet uden man har bedt om det, hvis man har slået automatiske sikkerhedsopdateringer til.

Windows 10 bliver hentet uden man har bedt om det, hvis Windows Update er aktiveret på ens Windows 7 eller Windows 8.1 pc. (Foto: THOMAS MUKOYA © Scanpix)

Som det nok ikke er gået manges næser forbi, så kan alle folk med Windows 7 eller 8.1 installeret på computeren downloade det nye styresytem Windows 10 - uden beregning.

Ja, faktisk kan det være svært at undgå at hente det nye styresystem, selvom man ikke ønsker det.

Det har en bruger af mediet Inquirer måtte sande.

Microsoft bekræfter: Den er god nok

På trods af at den unavngivne person ikke har bedt om Windows 10, er styresystemet, der fylder cirka 6 GB, blevet downloadet på hans computer, uden hans ønske.

Og Microsoft bekræfter over for Inquirer at den er god nok.

- For personer som har valgt at modtage automatiske opdateringer gennem Windows Update, hjælper vi computere, der kan opgraderes, til at blive klar til Windows 10. Det gør vi ved at downloade de nødvendige filer, i fald brugeren skulle vælge at opgradere, forklarer Microsoft til Inquirer.

Med andre ord benytter Microsoft sig altså af den tillid brugerne har givet firmaet, ved automatisk at lade dem installere sikkerhedsopdateringer på Windows 7 og 8.1, til at snige det nye styresystem ned på deres computere.

Sagen minder på mange måder om da Apple ville give deres kunder en "gave" og automatisk pushede et helt U2-album ned på alles iPhones.

Et stunt som kostede Apple en ordentlig omgang sociale mediebank og som U2s forsanger Bono efterfølgende undskyldte for.

Bruger folks lagerplads og dataplan

Udover den principielle diskussion om hvor vidt det er ret og rimeligt at tage sig frihed til at give folk noget, de ikke har bedt om, så er problemet, at både Windows 10 og U2 optager unødig lagerplads på computere, der ofte i forvejen er fyldt til bristepunktet.

Desuden skal filerne overføres, hvilket folk der har en begrænset månedlig dataplan kan mærke.

Den unavngivne Inquirer-bruger kender til flere tilfælde, hvor det sidste har været et problem.

- Jeg kender til to tilfælde, hvor folk gik over deres månedlige datagrænse i august på grund af denne uønskede download.

- Min egen langsome DSL-internetforbindelse haltede i omkring en uge, før jeg opdagede problemet, siger han til Inquirer.

Men det slutter ikke her. Når overførslen er komplet, gemmer Windows 10 sig nemlig ikke bare i baggrunden. Ifølge brugeren beder styresystemet om at blive installeret, hver gang han genstarter computeren.

Dette bekræftes ligeledes af Microsoft.

Til gengæld har firmaet ikke ytret sig om, hvor vidt man har tænkt sig at ændre praksis.

FacebookTwitter