Pengene vælter ind til kamera-drone du kan putte i lommen

The Pocket Drone har på 17 dage indhentet 2,2 millioner kroner på Kickstarter - 10 gange flere penge end det oprindelige mål.

Dronen kan bære et kamera og kan flyve på autopilot, eller følge efter dig og din smartphone. (© AirDroids)

Endnu en succeshistorie er ved at udspille sig på crowdfunding-siden Kickstarter.

The Pocket Drone, er en drone, som kan bære et GoPro kamera, og dermed kan give dig mulighed for at lave vilde billeder fra luften. Folkene bag kalder det selv for "din personlige flyvende robot".

Kan ikke købes uden for USA - i første omgang

Desværre bliver det i første gang ikke muligt at købe den, for folk der er bosiddende uden for USA.

Grunden er, ifølge AirDroids, at der er forskellige regulativer i forskellige lande og at det er forskelligt hvilke frekvenser man må sende på.

Men de lover at de arbejder så hårdt de overhovedet kan på at få løst den internationale knude. ">https://www.youtube.com/watch?v=0iyz8eTp2u0&rel=0

Og at dømme fra de første par ugers indsamling, så tyder det på, at en kameradrone til lommen er noget folk gerne vil have.

På de første 17 dage har de indsamlet 2,2 millioner kroner, hvilket er ti gange flere penge end deres oprindelige succeskriterie.

Kom i mål allerede på første dag

Med et mål på blot 35.000 dollars, kunne det næsten heller ikke gå galt for AirDroids som er firmaet bag.

Men at de havde 'fedtspillet' blev tydeligt allerede på førstedagen af indsamlingen, da de passerede 50.000 dollars.

Med 43 dage tilbage af den to måneder lange indsamling, er de nu nået op over 400.000 dollars, og der er altså stadig mulighed for, at det kan blive en million dollar succeshistorie for den lille drone.

Det kan lomme-dronen

Nogle af de ting der, ifølge AirDroids, adskiller Pocket Drone fra andre droner på markedet er, at den på trods af sin kompakte størrelse kan bære et 'relativt' tungt kamera - som eksempelvis et GoPro.

Med en flyvetid på 20 minutter har den også flyve i længere tid end andre små droner og så kan den foldes sammen, så den bliver så lille, at du næsten kan have den i lommen.

Men det der for alvor gør Pocket Drone interessant, er måden den kan styres på.

Den kan sættes til at flyve på autopilot, så man ud fra et Google Map kan fortælle den hvilken rute den skal flyve. Og så har den en 'følg mig' funktion, der gør at dronen via GPS flyver efter ens smartphone.

På den måde kan man eksempelvis få dronen til at filme en mens man racer afsted på sin mountainbike eller sine ski.

Selvom det er features der findes på markedet, så er det normalt noget man selv skal bikse sammen som et 'gør det selv' samlesæt. Og det er her at AidDroids lover at bygge det færdigt så det virker lige ud af æsken.

Den fulde pakke koster 2700 kroner

Som altid når det drejer sig om crowdfunding - som måske bedst kan oversættes til folkefinansiering - så kan man støtte op om projektet på forskellige niveauer.

Fra 5 dollars kan man vælge bare at vise sin support. Men hvis man vil være blandt de første der får fat i dronen - når den efter planen er klar til levering i juni måned - skal man grave lidt dybere i lommen.

495 dollars, ca. 2700 kroner, koster den personlige drone, men så kommer den også med en dedikeret controller til at styre den.

Som altid med crowdfunding-projekter, skal man huske, at det ofte kun er meget ufærdige prototyper der eksisterer når indsamlingen går igang, og der derfor ikke er nogen garanti for at produktet også rent faktisk virker som lovet, når den er bygget helt færdig.

Kan ikke købes uden for USA - i første omgang

Desværre bliver det i første gang ikke muligt at købe den, for folk der er bosiddende uden for USA.

Grunden er, ifølge AirDroids, at der er forskellige regulativer i forskellige lande og at det er forskelligt hvilke frekvenser man må sende på.

Men de lover at de arbejder så hårdt de overhovedet kan på at få løst den internationale knude.

Facebook
Twitter