Playstation 4 får måske en storebror

Både Xbox og Playstation er sandsynligvis på vej mod markante opdateringer for at kunne trække de mange kommende VR-briller, der kræver muskler for at virke godt.

En 4K - udgave af Playstation 4 er på vej, forlyder det. (Foto: Noah Berger © Scanpix)

Mens både Sony, Oculus, HTC og flere andre producenter har annonceret både pris og salgsstart for deres respektive satsninger på Virtual Reality, har kæden tilsyneladende et svagt led, som kalder på en opdatering.

Det er velkendt, at Virtual Reality stiller store krav til processorkraft, men nu fortættes rygterne om, at både Sony og Microsoft barsler med opdateringer til deres respektive konsoller, Playstation og Xbox.

Det er avisen The Wall Street Journal, der i dag hælder ny benzin på historien om, at en opdateret udgave af Sonys Playstation 4 skulle være lige på trapperne - en udgave, der skal rumme ekstra hestekræfter for at forbedre oplevelsen med selskabets kommende VR-briller.

Kommer engang til efteråret

Ifølge avisen kommer den nyopdaterede Playstation forud for salgsstarten af selskabets VR-briller til efteråret - en lidt usædvanlig begivenhed, fordi både Xbox og Playstation vanligvis sjældent opdateres i markant omfang.

PS4 får dog både kraftigere grafikkort og processor, og skal ifølge avisen, kunne levere billeder i 4K-opløsning.

Microsofts Xbox-chef Phil Spencer sagde i begyndelsen af marts, at også Xbox kan blive opdateret, omend han ikke direkte bekræftede, at en opdatering rent faktisk er på vej.

Nul Mac

Heller ikke Oculus, der står bag de omtalte Oculus Rift-briller, har lagt skjul på, at de færreste computere i dag er forsynet med hestekræfter nok til at give den optimale VR-oplevelse.

I slutningen af 2015 vurderede grafikkort-producenten Nvidia i en analyse, at kun 13 mio. computere i verden ville kunne levere den processorkraft, der er nødvendig - og Oculus-stifter Palmer Luckey har forklaret, at selskabet helt har fravalgt at understøtte Mac-computere, fordi grafikkortene i selv de bedste Mac-computere er for sløje til at drive Oculus Rift.