Popcorn Time vender tilbage

Brugere af den lukkede, kontroversielle fildelingstjeneste begyndte pludselig at modtage opdateringer. Nu melder udviklerne klar.

Brugere af den stærkt omdiskuterede film-app, Popcorn Time, kan nu igen fyre op under en gang popcorn til en aften med piratkopierede film.

For et par uger siden modtog brugerne af den officielle Popcorn Time-app pludselig en opdatering med teksten 'Hail Hydra', og nu har holdet bag Popcorn Time annonceret sin genkomst på appens blog.

Popcorn Time udviklede sig sidste år til at blive rettighedshavernes og filmselskabernes værste mareridt.

Programmet var lige så let at bruge som Netflix, men var beregnet til at streame film fra fildelingstjenester - altså film, der meget ofte er piratkopier.

Lukkede efter sagsanlæg

Tjenesten lukkede ned efter sagsanlæg fra den amerikanske filmindustri, MPAA, i oktober sidste år - men allerede kort efter begyndte brugerne at pege hinanden i retning af en ny udgave af Popcorn Time-tjenesten, der dog viste sig at være inficeret med en del malware, vira og snask.

Flere andre kloner er siden dukket op. Det er dog brugere af den udgave af Popcorn Time, der tidligere blev anset for at være den officielle, der nu har fået opdateret deres software.

Popcorn Time er open source så alle kan tage en kopi og lancere en tilsvarende tjeneste - men kun et par stykker betragtes som sikre og kun den nu lukkede popcorntime.io betragtes som den officielle.

Virker igen

Efter opdateringen tidligere på måneden, begyndte Popcorn Time at virke igen, og onsdag offentliggjorde udviklerne så, at de nu var tilbage.

Det er uvist, hvem der står bag det nye Popcorn Time-hold, men på bloggen skriver holdet, at de var en del af holdet bag udgaven popcorntime.io.

Mistænksomme brugere på det sociale medie Reddit har dog spekuleret i, om det i virkeligheden er MPAA, der driver den genåbnede udgave.

Udviklerne skriver, at de vil fokusere på en stabil og modstandsdygtig udgave af tjenesten, ikke på hyppige opdateringer som hidtil.

Nogle af de oprindelige udviklere har siden udviklet projekt Butter til videostreaming, der indgår i Popcorn Time. Projekt Butter er angiveligt ikke ulovligt, fordi det blot er software - men ikke en tjeneste.

(Foto: Grafik Mie Hvidkjær © DR Nyheder)

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1125462400837616

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter