Rejsebrev: I denne uge mødte vi Mr. Toilet

Ugens rejsebrev fra iværksætterne Søren og Sara, der er på sommerskole i Silicon Valley

Vi er 3 uger inde i programmet på Singularity University. Jargonen er ikke længere, “om” vi kan finde en løsning, der kan forbedre livet for 1 milliard mennesker - men “når”.

En lind strøm på mere end 40 oplægsholdere har holdt os til ilden om det gennemgående tema og mål om at skabe positive forbedringer for 1 millard mennesker gennem såkaldte “Global Grand Challenges”. Det er et ekstremt ambitiøst mål, og det er på mange måder meget udansk at tro, at man kan angribe så stor en mission - men det er muligt...

Gør livet bedre for 1 milliard mennesker Det er sjovt at høre, hvordan kommunikationen mellem os ændrer sig. Umiddelbart strider det imod alt logik, at få individer skal kunne skabe forbedringer for så mange mennesker. Som gruppe er vi blevet en enhed, vi er stærkt fikserede på at løse nogle af verdens mest presserende problemer - og der er nok at tage fat i!

1 milliard mennesker lever uden rent drikkevand og hvert år dør 3,5 millioner mennesker af samme årsag. Hvert år dør millioner af mennesker af sult, mens 25-35% of vores mad smides ud eller går tabt under transport. Stiger den globale middeltemperatur med endnu to grader, kan vi forvente at havene stiger 5 meter. 2,7 milliarder mennesker lever uden basal sanitet, mens 2,6 millarder mennesker lever i fattigdom med en indkomst på under 12 kr. om dagen.. osv, osv…ja, problemer er der nok af.

I processen med at finde sit fokus, er mantraet helt simpelt: følg din passion! Hvor vil du gerne gøre en forskel?

Gør en forskel - og gør det bæredygtigt!

I Danmark giver vi ca. 0,85% af vores BNP i ulandsbistand - hvilket er en udmærket måde at redistribuere noget af vores velstand på. Men bruger vi pengene rigtigt? Skaber vi varige løsninger? Skal man virkelig gøre en forskel, er bæredygtighed helt centralt.

Hos os er et andet ord for bærerdygtighed socialt iværksætteri. Forretningsdrevne iværksættere måles typisk på deres evne til at skabe profit, hvorimod sociale iværksættere derudover også kan måles på den forskel, de generelt gør for samfundet.

Godt socialt iværksætteri er, når man formår at bygge virksomheder eller organisationer, der gør noget godt for verden eller for andre - samtidig med at den skaber værdi nok til at være selvkørende. Interessant nok kan socialt iværksætteri sagtens være en utrolig god forretning.

Mr. Toilet talte om sin passion

Tag f.eks. de mere end 2,7 millarder mennesker, der lever uden basal sanitet. Hvad mangler de? Toiletter. Hvad har de ikke? Penge. Men hvilke trends taler for, at de skulle få det - urbanisering og den voksende globale middelklasse. Med markeder i vækst, vil netop sanitet være højt på en ønskeseddel fr

European Culture Night

Med 80 mennesker samlet, hvor af kun to er fra USA, er stedet et kulturelt mekka. Udover at blive uddannet i eksponentiel teknologi, er det en rigtig god mulighed for at lære en masse om de forskellige kulturer at kende - og det er vanvittigt spændende. Et af programmets tiltag er netop vores “kultur aftener” - en aften arrangeret af de studerende, hvor der spises, drikkes og festes med et bestemt regions eller kontinents tema. I fredags holdte vi European Culture Night - vores tema var Eurovision song contest! Vi repræsenterede Danmark med “Fly on the wings of Love” og fik en flot 2. plads.

Alt godt fra Silicon Valley, Sara og Søren

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk