Rejsekortet overhalet indenom af privat udvikler

En mand har begået det Rejsekortet endnu ikke har præsteret. En app der kan give dig realtidsinformationer om din rejse, saldo og check-in og ud.

Uofficiel Rejsekort-app kan give dig informationer om din rejse, saldo og om du har husket at checke ind og ud. (Foto: Torben Christensen © Scanpix)

Hvad gør man, når man ikke kan få officielle oplysninger om sine rejser med rejsekortet? Man laver sin egen app.

Nogenlunde sådan kan man beskrive hvad softwareudvikler Casper Bang har gjort.

Han har nemlig udviklet app'en 'Rejsekort Scanner', som kan aflæse Rejsekortet via NFC-læseren i udvalgte Android-telefoner.

- Som det eneste program af sin art, lader Rejsekort Scanner dig aflæse dit Rejsekort direkte og øjeblikkeligt blive informeret omkring check-in status, saldo, rejsehistorik mm. Der er altså hverken behov for data-forbindelse eller kompliceret opsætning, skriver han i Googles App-butik i beskrivelsen af hvad app'en kan.

Sådan ser app'en ud (© Rejsekort Scanner / Casper Bang)

Derfor er der brug for Rejsekort Scanner

På sin blog, forklarer Casper Bang om bevæggrunden for at udvikle den uofficielle Rejsekort-app:

- Rejsekortsystemet synes desværre at excellere i uigennemskuelighed for den rejsende, skriver han.

Nogle af de problemer Casper Bang nævner er ikke unikke for ham, men er hvad mange Rejsekortbrugere har været utilfredse med:

Det er bøde på grund af fejl under check-ind, som man ikke har lagt mærke til. Tvivl om hvorvidt man har husket at checke ind eller gen-indchecke ved omskiftning. Manglende check-ud, fordi man fejlagtigt har brugt en check-in stander.

Man skal kunne kende saldoen på sit rejsekort

Desuden vil Casper Bang gerne gøre op med den generelle uvidenhed omkring saldoen på sit rejsekort.

- Det er lidt som at gå rundt med en pengepung, uden at du kan se om der er nogen penge i eller ej, forklarer han.

For selvom at man kan finde information om sine rejser på Rejsekortets hjemmeside, så kan man ikke finde dataen i realtid.

- 'Rejsekort Scanner' var derfor oprindeligt mit eget forsøg på at afkode Rejsekortet, der jo indeholder den øjeblikkelige sandhed - som også togrevisorer kan se når de kontrollerer de rejsende. Eftersom det er lykkedes, i alt fald delvist, besluttede jeg mig for at frigive app'en, så andre også kan få glæde af den indtil Rejsekort A/S kommer med en officiel version, skriver han på sin blog.

App'en kan blive langt mere detaljeret

Casper Bang mener selv, at det for nuværende kun er lykkedes ham at hive 10-15 procent af den information, som Rejsekortet indeholder ud af kortet, og han afviser ikke at han vil gå videre med sit projekt, hvis der er interesse for det.

- Det kunne bl.a. være interesant at lede efter data for rabat-trin, trafikselskab, rejseklasse, antal personer mv., skriver han.

Og selvom app'en er spritny, har den allerede fået positive ord med på vejen i Googles Play Store.

- Genialt! Virker perfekt på HTC ONE - Fedt lavet !, Godt gået Virker som den skal på Galaxy Nexus og Fedt! Det spiller bare!, er nogle af kommentarerne der er kommet ind.

Du kan hente ap'en gratis via dette link, men vær opmærksom på at den kun dur til udvalgte Android-telefoner.

https://www.youtube.com/watch?v=teGSzvNhoNg&rel=0