Samsung køber Siri-stifteres nye digitale assistent

Den kunstigt intelligente assistent Viv er nu på sydkoreanske hænder, men fortsætter som et selvstændigt firma.

Viv er en digital assistent lavet af folkene bag Apple's Siri. Nu har den sydkoreanske gigant Samsung købt den elektroniske hjælper. (© Viv.ai)

Hvis man er et teknologifirma, der bevæger sig i den mobile verden og vil være noget ved musikken, så skal man have sin egen digitale assistent.

Google har Google Assistant, Apple har Siri, Microsoft har Cortana, og Amazon har Alexa.

Men Samsung har ikke nogen - indtil i dag.

Den sydkoreanske mobilgigant har netop offentliggjort, at de køber Viv, som er en ny avanceret digital assistent udviklet af de samme folk, som oprindeligt lavede Siri og efterfølgende solgte 'hende' til Apple.

For fem måneder siden præsenterede firmaets direktør, Dag Kittlaus, Viv for første gang Viv for offentligheden, via en ganske imponerende live-demonstration.

Hvor Viv ifølge Kittlaus adskiller sig fra fx Siri, er Vivs evne til at forstå særdeles komplekse spørgsmål, og evnen til selv at skrive kode, på baggrund af spørgsmålet, som den så på et splitsekund afvikler og omformulerer til et svar.

Viv skal ikke kun leve på Samsungs produkter

Kittlaus forklarer i en blogpost, at man har valgt at sælge firmaet til Samsung, fordi sydkoreanerne har accepteret, at Viv ikke kun skal leve på firmaets egen telefoner, TV og andre produkter, men på alle platforme - også dem Samsung ikke har kontrol over.

- Vores vision er, at Viv skal være til stede alle steder. Samsung er med os, skriver Kittlaus.

Af samme årsag vil Viv komme til at fungere som sit eget firma, men nu med en hel del mere kapital i ryggen, til at at kunne fremskynde den kunstigt intelligente assistents evner og udbredelse.

Skal man tro Dag Kittlaus vil digitale assistenter med tiden erstatte apps, og de vil snart blive utrolig meget klogere, end dem vi kender i dag.

- Næste generations assistenter vil ikke være begrænset til kun at kunne gøre få ting, men vil kunne løse hundredetusinder af opgaver, mange af dem bestående af flere og mere komplekse lag, skriver han.

Vi skifter til en kunstigt intelligent verden

Salget af Viv til Samsung kommer blot to dage efter, Google understregede sin store vision for fremtiden.

Firmaets direktør Sundar Pichai sagde i forbindelse med lanceringen af flere nye hardware-produkter, at vi nu skifter fra en mobile first til en AI first-verden.

I Googles univers skal Google Assistant bygge kunstig intelligent bro mellem Googles dimser og Googles data.

Vivs ambition er derimod, at blive det for digitale assistenter, hvad Google er for søgemaskiner - nemlig den universelle assistent, som vi alle spørger til råds, og beder om assistance, når vi har brug for hjælp.

Facebook
Twitter