Samsung overgiver sig: Giver brugerne kontrol over uønsket assistent-knap

Udvalgte brugere kan nu deaktivere Bixby-knappen på siden af telefon-modellerne Galaxy S8 og Note8.

En knap dedikeret ene og alene til den digitale assistent Bixby fortæller alt om Samsungs ambitioner. Men for mange brugere har knappen mest været i vejen. (Foto: Samsung © Samsung)

Da Samsung i foråret lancerede sin flagskibstelefon Galaxy S8, var der særligt en nyhed, som sydkoreanerne var stolte af - nemlig den nye digitale assistent Bixby.

Men for rigtig mange brugere har Bixby mere været en klods om benet, end en egentlig hjælp.

Assistenten var i første omgang slet ikke bagt færdig, og da man endelig i løbet af sommeren var klar til at lade brugerne kontrollere Bixby ved hjælp af stemmen, fik den digitale hjælper mange særdeles hårde ord med på vejen for sine ikke-imponerende evner.

Men det kunne man nok leve med, hvis det ikke lige var fordi, Samsung har dedikeret en fysisk knap på siden af telefonen til at aktivere Bixby.

Nu kan nogen deaktivere knappen

Og det er netop denne knap, mobilfirmaet nu ser ud til - langt om længe - at slippe grebet om, så de mange kunder, der ikke har lyst til at bruge assistenten, nu kan slå den fra.

Det er Mediet Sammobile der rapporterer, at flere brugere efter en ny opdatering har fået mulighed for at deaktivere knappen.

Dog er det stadig uklart, hvordan Samsung ruller opdateringen ud, da det angiveligt ikke er alle S8- og Note8-ejere, der ser den nye mulighed i Bixbys indstillinger. Du må altså selv slå et smut forbi og tjekke, om du er blandt de udvalgte, hvis du hellere vil leve uden Bixbys dedikerede hjælp.

Særligt kunne man forestille sig, at mange danskere og andre internationale Galaxy-ejere vil være ivrige for at sige bye-bye til Bixby, da hjælperen kun forstår amerikansk-engelsk og koreansk.