Scoop: Den ægte Syvkabale er kommet til smartphone

25 års bedste PC-tidsspilde er nu klar til at træne smart phone-brugere.

Nu kan du spille den originale digitale Syvkabale alle tænkelige steder. (Foto: screendump © Micorsoft)

League of Legends - pfff, World of Warcraft - pfff, Counter-Strike - pfff - alle ved, at den største PC-titel nogensinde er Syvkabale.

Ok, måske er det en lettere overdrivelse, men Syvkabale har været en fast del af Windows-styresystemet siden Windows 3.0, der udkom helt tilbage i 1990 – og allerede der blev fast tidsfordriv i kedelige dage på kontoret.

Nu er Syvkabale også kommet til Iphone, Ipad og Android i pakken ”Microsoft Solitaire Collection.”, så man kan få dækket sin Syvkabale-craving døgnet rundt – i sengen, sofaen og på toilettet, hvis man er til det.

Muse-træning med mere

Ifølge det amerikanske netmagasin Mental Floss, var formålet med Syvkabale i Windows 3.0 en skjult måde at træne almindelige brugere til at benytte ”drag and drop” med musen.

Drag and drop var dengang en relativ ny måde at arbejde med sin computer på. Mange var nemlig vant til kun at bruge tekst-baseret input til at få deres computere til makke ret. Og med den popularitet musen har i dag, så virker det som om eksperimentet lykkedes (og ja, der er sikkert også mange andre gode grunde).

Kabale-pakken til smartphones kan nu være med til at lære ældre brugere og andre at bruge touchscreen. Vær i hvert fald klar til at yde tech support til familiens mindre erfarne gadgetbrugere, når du kigger forbi i julen.

”Microsoft Solitaire Collection” indeholder udover Syvkabale også de fire andre kabale-spil Edderkop, FreeCell, Pyramide og Tripeaks.

Samlingen findes nu på App Store og er gratis. For at spille med helt åbne kort, så får man premium-udgaven gratis i den første måned efter lanceringen, men derefter vil man blive mødt af reklamer i spillet. Med mindre man køber det.