Se hund møde robotudgave af sig selv

VIDEO: Analog vovse er ikke i tvivl om hvor hovedet sidder på en robotkøter. Men den er ikke rigtig glad for, hvad den ser.

Analog terrier møder Boston Dynamics robotkøter.

Der er noget lettere skræmmende over en robotversion af menneskets bedste ven. I hvert fald når man selv er hund.

Det må være konklusionen af ovenstående video, hvor en ægte vovse møder Boston Dynamics elektrificerede robothund Spot.

Den lille terrier - som angiveligt tilhører medstifteren af Android-styresystemet, Andy Rubin - bjæffer i hvert fald hidsigt ad den robotiserede udgave af sig selv, mens den tydeligt stirrer robotten ind i dens ikke-eksisterende øjne.

Om terrieren opfatter Spot som en hund, eller bare som en trussel, er ikke godt at vide, men den reagerer i hvert fald tydeligt på sin firbenede modpart.

Robothunde fyret af militæret

Boston Dynamics robothunde blev for nylig fyret af DARPA, en særlig division under det amerikanske militær, som forsøger at udvikle fremtidens militære løsninger.

Grunden var, at den største udgave 'Big Dog' larmede for meget, mens den batteridrevne lillebror Spot - som ses i videoen - hverken var stærk nok til at fungere som pakæsel, eller autonom nok til at rekognoscere et område på egen hånd.

Det forklarede talsmanden Kyle Olson fra DARPA til military.com i december sidste år.

Hvad det Google-ejede firma robotfirma, vil stille op med sine firbenede robotter, vides endnu ikke, men en del af teknologien går igen i den menneskelignende robot Atlas, som Boston Dynamics viste frem i sidste uge.