Se menneske-robot balancere på skarpe kanter

Den menneskelignende robot, Atlas, kan nu krydse en mindre passage, hvor den skal balancere på særdeles skarpe kanter.

Når man hører ordet robot, er det billede, mange danner for deres indre øje, det af en såkaldt humanoid - altså en menneskelignende robot.

Og selvom det næppe bliver den type, der først kommer til at robot-revolutionere verden, så er det ganske interessant, at følge de teknologiske landvindinger gennem sådan en to-benet fyr.

Den måske mest avancerede af sin art er robotten Atlas, der er skabt af firmaet Boston Dynamics, som Google købte for tre år siden.

Atlas kan balancere på skarpe kanter

I en ny video, publiceret af forskere fra Florida Institute for Human and Machine Cognition, kan man se, at Atlas har lagt til sit repetoire, når det drejer sig om at holde balancen.

Den menneskelignende robot evner nu at krydse en mindre passage med sten, der er væltet, så den skarpe kant vender opad.

Når Atlas sætter den ene fod på den skarpe kant, ændrer den sin vægtbalance, mens den rykker foden rundt i små bevægelser, indtil den finder det punkt, der bedst kan bære robottens egen vægt.

Hermed har forskerne fra Florida altså formået, at give Atlas endnu en evne, der før var forbeholdt os mennesker.

(Se videoen øverst i artiklen).

Google vil af med robotfirmaet

Hvad de humanoide robotter egentlig skal bruges til, er dog stadig temmelig uklart.

Blandt andet derfor blev det i foråret rapporteret, at Googles moderselskab Alphabet, skulle være interesseret i at skille sig af med Boston Dynamics.

Der blev samtidig rapporteret at man var tæt på en køber - blandt andet Toyota og Amazon blev nævnt - men til dato, har et salg af robotvirksomheden ikke materialiseret sig.

Kan klare sig på sne i en skov

Atlas har tidligere bevist, at den kan bevæge sig rundt i ujævnt terræn i en snebeklædt skov, også selvom den til tider ligner en studerende, der prøver at finde hjem fra en drivvåd julefrokost.

Men for at sætte præstationerne i perspektiv, skal man blot kigge på den næste video, fra So ein Ding, der meget fint viser, hvor svært det kan være at balancere, når man er en robot på to ben.