Selvkørende biler bliver virkelighed på tyske veje

Ny lovgivning gør det muligt at afprøve selvkørende biler i Tyskland.

Daimler præsenterede denne selvkørende koncept-bil ved CES i Las Vegas i 2015. Nu bliver selvkørende biler virkelighed på tyske veje. (Foto: Steve Marcus © Scanpix)

Fremover kan du forvente et ellers usædvanligt syn på de tyske veje, når du bevæger dig ned gennem Europa: Bilister uden hænder på rattet.

Det tyske Forbundsråd har nemlig netop tilladt, at de store tyske bilfirmaer som Daimler og VW kan afprøve selvkørende biler på tyske veje. Det skriver PCWorld.

Indtil nu har bilfirmaerne kun haft mulighed for at teste deres selvkørende biler i Californien, fordi den tyske lovgivning ikke var tilpasset de nye tekniske muligheder.

Sort boks som i fly

De nye love giver udelukkende mulighed for at teste selvkørende biler, det vil sige biler, hvor chaufføren kan overtage styringen af bilen, hvis bilen “bliver i tvivl”. Førerløse biler, hvor bilen er fuldstændig autonom, er endnu ikke tilladt.

Det er desuden et lovkrav, at de tyske selvkørende biler indeholder en såkaldt sort boks, som man kender det fra fly.

Den sorte boks skal registrere, hvornår bilen er selvkørende, hvor den befinder sig, hvornår den oplever tekniske problemer og lignende, så man har et samlet overblik, hvis det viser sig, at den selvkørende bil bliver involveret i et uheld.