Selvkørende Uber-biler på gaden i USA i næste uge

Der er ganske vist tale om et forsøg i byen Pittsburgh, men taxatjenesten har nu for alvor meldt sig ind i kampen om gøre selvkørende biler til en del af hverdagen.

Næste gang du snupper en Uber-bil i Pittsburgh, er det måske en selvkørende model! (Foto: © ANDREW CABALLERO-REYNOLDS, Scanpix)

Tidligere på ugen meldte Ford ud, at de planlægger at have en “flåde” af selvkørende biler på gaden i 2021.

Ubers flåde af førerløse fartøjer forventes at ramme vejene samme år, men allerede nu vil det alternative og kontroversielle taxafirma lade kunderne i den amerikanske by Pittsburgh booke en tur med en autonom bil.

Nærmere bestemt bliver der tale om firehjulstrækkere af mærket XC90 fra Volvo, som dog stadig skal have en chauffør af kød og blod bag rattet.

Det er nemlig lovpligtigt, selvom bilerne altså i princippet kører af sig selv.

I Pittsburgh vil kunderne bestille helt normalt via Ubers app, og det er helt tilfældigt om de får en robotbil - men hvis de havner i sådan en, så er turen gratis indtil videre.

Lastbilen hedder Otto, og den kører af sig selv

Uber satser dog ikke kun på at fragte personer.

I juli købte Uber et firma, der hedder Otto, som producerer en selvkørende lastbil, som de lige nu tester i området omkring San Francisco.

Det passer fint ind i Ubers strategi om også at lave førerløs varelevering i fremtiden.

Otto har 91 ansatte og blev tidligere i år blev stiftet af en række specialister i udvikling af førerløse biler, eksperter som har forladt blandt andre Google, fordi de mente at det gik for langsomt med at få selvkørende biler på gaden.