Senator: Hvor sikker er Apples nye ansigtsgenkendelse?

Det amerikanske senat vil have svar på, hvor sikker den nye ansigtbaserede lås-op-mekanisme på iPhone er.

Brugerens ansigt låser via Face ID den nye iPhone X op. Men er det overhovedet sikkert nok? (Foto: Apple)

Da Apple tirsdag lancerede sin nye iPhone X, var en af de helt store nyskabelser Face ID, en ansigtsscanner der erstatter fingeraftrykket til at låse telefonen op med.

Den nye teknologi, som også andre firmaer benytter sig af, fører dog flere potentielle sikkerhedsproblemer med sig.

Det har fået den amerikanske senator Al Franken til officielt at sende en række spørgsmål til Apple om Face ID. Det skriver mediet Recode.

10 spørgsmål til Apple

Nærmere bestemt indeholder brevet 10 spørgsmål.

Blandt andet vil Al Franken gerne vide, om Apple eller tredjepart potentielt har mulighed for at tilgå folks personlige ansigtscanning, selvom Apple har oplyst, at billederne kun ligger lokalt på telefonen.

Senatoren vil også vide, hvordan Apple har kunnet teste Face ID på 1 milliard billeder, som firmaet oplyste under præsentationen, og er ligeledes interesseret i, om teknologien er testet lige meget på tværs af alder og folks etniske baggrund.

Franken vil også have Apple til at svare på noget, der allerede flere steder har været nævnt, som den mest umiddelbare sikkerhedsrisiko; nemlig at andre kan tage din telefon, holde den op foran dit ansigt, og dermed tvinge sig adgang til telefonen, eller betale med den via Apple Pay.

Kan myndighederne få udleveret ansigtsscanninger?

Det sidste af de ti spørgsmål drejer sig om, hvad Apple vil gøre, hvis myndighederne beder om at få adgang til enten folks ansigtsscanninger eller selve systemet, der ligger bag Face ID.

Lige netop dette spørgsmål kender Senatoren formentlig allerede svaret på. Apple kæmpede sidste år en bitter kamp mod FBI, der forsøgte at få en domstol til at pålægge Apple at udvikle en såkaldt ‘bagdør’ i styresystemet, så myndighederne kunne få adgang til en død terrorists iPhone.

Det fik Apples CEO, Tim Cook, til at udtale, at “FBI beder os om at udvikle teknologiens svar på cancer”.

FBI valgte dog til sidst at trække sagsanlægget tilbage, efter de med succes havde fået hjælp af et sikkerhedsfirma til at bryde krypteringen.

Hele Al Frankens brev og de 10 spørgsmpål til Apple, kan læses her.

FacebookTwitter