Sikker kunstig intelligens i Aarhus

Vi skal lære at leve i fred med intelligente robotter.

- Vi skal væk fra at tale om "os og dem", mener Erik Jacobsen, stifter af AI Safety Aarhus

En af de bedst besøgte møder på Internetweek i Aarhus i maj måned var det stiftende møde for AI Safety Aarhus, hvor 200 mennesker mødte op. AI er en forkortelse for artificial intelligence, der betyder kunstig intelligens.

- Vi tog initiativ til et forsknings- og videnscenter i forbindelse med Aarhus Universitet, siger stifteren Erik Jacobsen, der har en bachelorgrad i nanofysik og optræder som rapper.

Men han blev også hårdt ramt af advarslerne om farlig kunstig intelligens, der kom fra videnskabsmanden Stephen Hawking og IT-koryfæer som Elon Musk og Bill Gates.

- Vi vil skabe et forum for folk, der går op i de langsigtede fremtidsperspektiver ved kunstig intelligens, som løfter om uendeligt liv og superintelligens, siger Erik Jacobsen til Harddisken.

Vi skal leve i harmoni med robotter

Erik Jacobsen er gået fra at være bange og forvirret til se diskussionen om kunstig intelligens lidt ligesom diskussionen om andre kulturer:

- Det er analogt til, hvordan man ser på det fremmede og tænker "os og dem". Hvis man gør det, så kommer man aldrig til at leve i fred og harmoni. Hverken med andre folkeslag eller kunstig intelligens.

Mødes hver uge

AI Safety Aarhus mødes i en Facebookgruppe gruppe med over 100 medlemmer. Hver tirsdag arrangerer de en læsegruppe via Skype, hvor de læser og diskuterer nogle af de vigtigste tekster om kunstig intelligens.

Torsdag d. 15. september kl. 16.30 har de imidlertid et fysisk møde hos Navitas i Aarhus. Her kommer Dr. Roman Yampolskiy fra USA, som har modtaget økonomisk støtte fra Elon Musk til at forske i farerne ved Kunstig Intelligens.