Smart-lighter vil hjælpe til rygestop

Intelligent lighter skal holde styr på, hvor mange cigaretter du egentlig tænder om dagen.

Ny smart-lighter mener at have fundet formlen på et rygestop. Ved at holde statistisk styr på dine rygevaner, vil lighteren hjælpe dig til at kvitte smøgerne. (© Quitbit)

Hvor mange cigaretter har du røget i dag? Og hvor lang tid siden er det, du sidst har røget en cigaret?

De spørgsmål er der nok mange rygere der ikke kan svare på - eller ikke ønsker at kende svarene på.

Men hvis du gerne vil holde op med at ryge, så kan statistik over din rygning måske hjælpe dig på vej til at skære ned.

Det er konceptetet bag Quitbit, en smart-lighter som holder styr på dine rygevaner.

Sådan fungerer smart-lighteren

Lighteren holder simpelthen regnskab med din rygning, og viser på et display på siden af lighteren, hvor mange cigaretter du har røget, og hvor længe siden det er, du sidst røg.

Via den tilhørende app, kan du se detaljeret statistik over dine rygevaner den seneste måned, og hvordan din rygning udvikler sig over tid.

Du kan også sætte dig mål for hvor ofte du må ryge, så lighteren kun virker på bestemte tidspunkter af dagen eller med forudbestemte intervaller.

Lighteren skal finansieres på Kickstarter

- Hvis du kan måle det, kan du styre det, lyder budskabet i videoen, der forklarer konceptet på crowdfundingsiden Kickstarter, hvor Quitbit netop nu samler penge ind.

For at den smarte lighter kan gå i egentlig produktion, har firmaet sat et minimumsmål på 50.000 dollars. Efter to dage af den 30 dage lange crowdfunding-indsamling, nærmer de sig 20.000 dollars, så der er stadig et stykke vej til målet.

Lighteren med tilhørende app koster 79 dollars + 10 dollars for forsendelse udenfor USA, svarende til godt 500 danske kroner, med forventet levering til december.

Om der skal betales told og moms, kan du eventuelt finde ud af via den nye danske app Toldberegner, som er sat i verden for at hjælpe dig til at finde ud af, hvad det koster at købe ting uden for Europa.

Toldbergener-app'en er foreløbig kun tilgængelig til iPhone og koster 9 kroner… inklusiv moms.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter