Smart-ringen bliver til virkelighed

En ring der kan styre lyset, skrive beskeder i luften og betale regninger, er på kort tid blevet fuldt finansieret på crowdfunding-platformen Kickstarter.

Flere har spekuleret i hvornår der kom en smart-ring. Nu har et japansk firma med succes gjort noget ved det. Ringen kan bruges som en slags fjernbetjening, hvor man styrer smartphones og andre devices med fagter i luften. (© Logbar)

Smart-ringen. Flere har snakket om den, men nu har et japansk firma gjort den til virkelighed.

Via crowdfunding-platformen Kickstarter, har japanerne på blot fem dage samlet 475.000 dollar ind (ca. 2,6 millioner kroner) til at sætte ringen i produktion.

Deres mål for den 35 dage lange indsamling var 250.000 dollar, hvilket blev opnået på halvanden dag.

Ringen kan skrive beskeder i luften

https://www.youtube.com/watch?v=eWQp91GRqvw&rel=0

'Ring' - som ringen hedder - kan, via fagter i luften, bruges til at styre andre enheder.

Eksempelvis kan man skrive en besked i luften og sende den via sin telefon, eller man kan tænde TV'et eller styre lyset i stuen, hvis de er netværksforbundet. Og så kan ringen bruges til at verificere betalinger ved at brugeren slår et hak i luften.

Hvis du vil styre apps på din smartphone, så starter du med at tegne ikonet på den pågældende app i luften, hvorefter den kan styres med dine fagter.

Kort fortalt er målet med ringen, at brugerne skal kunne skyde genvej til de funktioner som man normalt skal have en telefon i hånden for kunne styre - altså en slags fjernbetjening.

Komaptibel med din smartphone

Konceptet med at brugeren står og fægter rundt i luften, ser lettere skørt ud i videopræsentationen af 'Ring'.

Alligevel er det lykkes at få godt 3000 mennesker til at betale i omegnen af 1000 kroner hver, for at komme først i køen til at modtage 'Ring', når den efter planen ruller ud af produktionshallen i juli måned.

Når først brugerne har fået deres ring på fingeren, kan de styre iPhones, iPads, Android-telefoner og PCér, men også andre wearable gadgets, som eksempelvis smart-ure eller Google Glass.

Det hele foregår via Bluetooth LE (Low Energy), som er en standard de fleste nyere smartphones understøtter, og som bruger utrolig lidt strøm.

Firmaet bag hedder Logbar, og stammer som nævnt oprindeligt fra Japan, men opererer nu også fra Californien.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter