Smarte ure sælger stadig magert

Der blev solgt 700.000 smart-ure på hele kloden i årets første tre måneder. Hovedparten var fra Samsung.

Gear-uret var det første af sin art fra Samsung og det bedst sælgende på markedet. Men det er fortsat et sjældent syn. (Foto: Tobias Schwarz © Scanpix)

De er foreløbig ret klodsede og batteritiden er ikke noget at skrive hjem om. Men de kommende år ventes det, at salgstallene for de smarte ure vil vokse dramatisk sammen med resten af den såkaldte wearables-kategori, der også omfatter fitnessarmbånd, Google-briller og alskens andre teknologiske hittepåsomheder.

I årets første tre måneder blev der skubbet 700.000 smarte ure over butiksdiskene over hele verden. Heraf stod Samsung for de godt 500.000 salg i form af smart-uret Galaxy Gear, der blev lanceret sidste efterår.

Det er en astronomisk vækst på over 250 procent, men dog fra et meget lavt udgangspunkt. Og tallene snyder sågar en anelse, da Samsung på kampagnebasis har lagt et Gear-ur ved, når folk købte et eksemplar af den populære Galaxy Note 3-telefon.

Tallene stammer fra en rapport fra analysehuset Strategy Analytics

Pensioneret efter et halvt år

Galaxy Gear blev lanceret med store armbevægelser på elektronikmessen i Berlin sidste efterår, men allerede i februar blev uret sendt på pension, da Samsung lancerede to nye eksemplarer af Gear-uret, der tilmed havde skiftet software fra Googles Android til Samsungs eget Tizen-system.

De øvrige 200.000 solgte ure fordeler sig mellem en håndfuld øvrige aktører, hvor Sonys smartwatch og Pebble er mest kendte. Flere producenter er dog på vej, og blandt andet Apple ventes at lancere et smartur.

Google har for nylig lanceret en særlig udgave af sit Android-styresystem, der er særligt tilpasset kategorien af små, kropsnære teknologidimser. Android Wear, som systemet kaldes, er allerede blevet samlet op af flere producenter, og både Motorola og LG har fremvist smarte ure, baseret på Googles software.

Det er uvist hvor mange danskere, der bærer et smartur, men den Blå Avis bugner af nye eller let brugte Galaxy Gear-ure.

Facebook
Twitter