Smuk kinesisk koncept-telefon viser vej til næste generation smartphone

Om Xiaomis Mix-telefon kommer til salg i butikkerne er uklart, men den kan indvarsle en snarlig fremtid, hvor telefonen nærmest bliver en glasplade.

Kanterne er nærmest ikke-esksiterende på Mi Mix - Xiaomis nye koncepttelefon. (© Xiaomi)

Det kinesiske mobilfirma Xiaomi har netop fremvist en ny koncept-telefon, der meget vel kan udstikke retningen for næste års smartphone-mode. Den hedder Mi Mix.

Firmaet, hvor den tidligere Google’r Hugo Barra styrer produktudviklingen, har fået den franske designer Philippe Starck til at designe telefonen.

Starck fortæller i en promotion-video, at telefonen er designet ud fra koncepterne “less is more” og “God is in the details”.

Det første udsagn er i hvert fald ikke til diskussion.

91 procent skærm

Som det kan ses på billedet, så udmærker Mi Mix sig ved at have en skærm uden ramme og ved at skærmen går hele vejen til toppen af telefonen.

Det rammeløse design gør, at kineserne formår at mase 6,4 tommer skærm ind på den samme plads, som en iPhone 7 Plus bruger på 5,5 tommer skærm. Det betyder, at Mi Mixs skærm udgør indtil nu helt uhørte 91,3 procent af den synlige overflade.

Selvom Samsung allerede har sendt flere telefoner på gaden, med kurvede skærme, der glider ud over siderne, så er der ingen af dem, der - endnu - har skilt sig af med toppen af telefonen, som Xiaomis.

Netop her finder man en af telefonens skarpeste detaljer, nemlig at skærmen runder en smule ud over hjørnerne, hvilket giver telefonen sit karakteristiske udtryk.

Lavet af et keramisk materiale

Selve telefonen er lavet af et stærkt keramisk materiale, som på engelsk blot kaldes ceramic. Det er det samme materiale, som den dyre udgave af Apples nyeste ur er lavet af, og som ifølge Apple er stærkere end stål.

Fordi skærmen på Mi Mix går hele vejen til toppen, er frontkameraet blevet forvist til bunden af telefonen. Af samme årsag, er der heller ikke plads til den vanlige højttaler.

I stedet bruger telefonen ifølge Xiaomi en særlig akustisk teknologi, der kan transmittere lyden gennem telefonen. Om det overhovedet virker og om det kan måle sig med lyden i en almindelig telefon, er helt uklart.

Derudover er telefonen smækfuld af den nyeste teknologi, og altså et symbol på noget af det ypperste stykke smartphone-hardware, der netop nu kan produceres.

Hvem kopierer hvem?

Xiaomi blev oprindeligt kendt på at grovkopiere iPhone i sit design - både af telefoner og deres software.

Men med Mi Mix får kineserne nu mulighed for at beskylde Apple og andre producenter for at være dem, der kopierer, skulle moden med kantløse telefoner fange an. Og det er uanset, hvor meget Mix viser sig at være et koncept, og hvor meget det er en funktionsdygtig telefon.

Telefonen er i udgangspunktet ikke tænkt at blive sat til salg til masserne, men et ikke nærmere oplyst antal (formentlig meget få) Mi Mix skulle dog komme på gaden i Kina i november, hvor den får en pris på blot 3.550 kroner.

Er man interesseret i at høre mere om teknologien i Mix, kan man se Hugo Barra vise telefonen frem 36 minutter inde i denne Facebook-video.