Snapchat har kurs mod børsen

Selskabet tjener stort set ingen penge, men ventes at blive over 100 milliarder kroner værd, når en børsnotering er en realitet. Stifteren advarer om aktieboble.

Snapchat får nu en ny lussing - denne gang fra borgerrettighedsforkæmperne EEF (Foto: © AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE)

Den amerikanske beskedtjeneste Snapchat bekræfter nu, at selskabet har ambitioner om at lade sig børsnotere - men stifter Evan Spiegel gav ikke mange detaljer derudover, da han tirsdag svarede på spørgsmål ved en teknologikonference i Californien.

Bliver børsnoteringen en realitet, ventes Snapchat at ramme en værdi på langt over 100 milliarder kroner - måske endda helt op til 130 milliarder kroner, på trods af at selskabet stort set ikke tjener nogen penge.

Snapchat markedsførte sig i begyndelsen på, at brugerne kunne sende beskeder, der ville forsvinde blot få sekunder efter at modtageren har åbnet dem.

Beskederne forsvinder ikke helt

Siden fik selskabet et påbud fra den amerikanske forbrugerbeskyttelsesmyndighed FTC om at stoppe med at give dette løfte, eftersom at selskabet ikke kan garantere, at beskederne faktisk forsvinder.

Stifteren af Snapchat, 24-årige Evan Spiegel, gav dog ikke yderligere oplysninger om den kommende børsnotering. Til gengæld ville han gerne adressere den stigende bekymring for en aktieboble i tech-branchen.

- Jeg synes, folk laver mere risikable investeringer og at der vil komme en korrektion, sagde han og pegede på, at boblen er blæst op af lette penge og meget lave renter, der ikke vil vare ved.

Heftige vurderinger for tiden

Snapchat har, ifølge stifteren, dagligt omkring 100 millioner brugere, men har foreløbig ikke knækket koden til hvordan man laver en bæredygtig forretning ud af beskedtjenesten. Til gengæld har Snapchat godt fat i de helt unge brugere.

For små to år siden bød Facebook tre mia. dollars for tjenesten, der nu ventes at være helt op mod 19 mia. dollars værd. Snapchats værdiudvikling blegner dog i forhold til eksempelvis taxatjenesten Uber, der senest er vurderet til at være 50 mia. dollars værd - altså over 340 milliarder kroner.

En anden nylig mega-handel var Facebooks køb af beskedtjenesten Whatsapp, der gik for cirka 100 milliarder kroner, trods meget spinkle indtægter.