Snapchat rejser milliarder i kapital

Beskedtjenesten får nu en milliardstor kapitalindsprøjtning - blandt andet fra den kinesiske komet Alibaba. Stifteren advarede i sidste uge om en aktieboble.

Snapchat modtager nu en kapitalindsprøjtning i milliardklassen (Foto: © AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE)

Mens Snapchat-stifter Evan Spiegel i sidste uge både kunne bekræfte, at selskabet planlægger en børsnotering - og samtidig advare om en mulig tech-aktieboble, kunne selskabet samtidig glæde sig over nye milliarder i pengekassen.

Tjenesten, der fortsat ikke har en bæredygtig forretningsmodel, kunne således meddele de amerikanske myndigheder, at selskabet har modtaget en kapitalindsprøjtning på svimlende 537,6 mio. dollars, svarende til 3,6 mia. kroner.

Blandt investorerne er den kinesiske komet, Alibaba.

Ifølge The Wall Street Journal har investorerne, højest usædvanligt, modtaget almindelige aktier uden særlig stemmeret eller særligt lukrative betingelser. Villigheden til at modtage sådanne aktier understreger ifølge avisen investorernes iver for at komme med ombord i det kun fire år unge selskab.

Snak om boble

Snakken om en mulig boble i de amerikanske tech-selskaber har ellers fortættet sig den senere tid, efter flere heftige handler med selskaber, der enten er helt nye, eller, som i Snapchats tilfælde, slet ikke er i nærheden af at tjene penge.

Taxa-tjenesten Uber er således vurderet til at være 50 mia. dollars værd, svarende til små 340 milliarder kroner, ligesom at chat-tjenesten Whatsapp kom til at stå Facebook i 100 milliarder kroner, da selskabet blev opkøbt sidste år. Whatsapp havde på daværende tidspunkt en mindre millionomsætning.

Snapchat har vist sig at have særligt godt fat i de yngre brugere. Sidste år modtog tjenesten dog en røffel for at have lovet brugerne, at deres beskeder forsvinder kort tid efter at modtageren har læst dem.

Den amerikanske forbrugerbeskyttelsesmyndighed, FTC, kritiserede dengang i kraftige vendinger Snapchat, og bad selskabet om at stoppe med at give dette løfte, når tjenesten reelt ikke kan garantere, at beskederne ikke lever videre.