Snart på hylderne: byggeklods-mobiler og hjemme-rulle-robotter

Sydkoreanske LG løftede søndag sløret for sit byg-selv-ud smartphone-koncept og en spøjs, trillende robot, der kan tale med katten.

Rullerobotterne kommer ikke på markedet lige med det samme. Men når de gør, kan katten se frem til den særlige 'pet-mode'. (Foto: JOSEP LAGO © Scanpix)

Man kan skifte batteri i et snuptag, sætte bedre højtalere på - og hvis man ikke er tilfreds med det indbyggede kamera, kan man klikke en dims på, der gør det lettere at styre, og endda indeholder et ekstra batteri.

Sådan lyder filosofien bag topmobilen G5, som sydkoreanske LG sent søndag præsenterede forud for mobilmessen Mobile World Congress i Barcelona.

LG G5 gør ved første øjekast ikke meget væsen af sig - telefonen er en 5,3 tommer stor sag i aluminium, men drister man sig til at trække i den, vil man opdage, at man kan trykke på en knap, og herefter trække batteriet ud for neden og smække et nyt i.

LGs G5-mobil høster ros for sit design - og især fordi den kan bygges ud. (Foto: JOSEP LAGO © Scanpix)

Hernede kan man også montere ekstraudstyr, fx en højttaler, som danske B&O har været med at designe. Det er givet, at der med tiden vil blive lanceret flere typer af ekstraudstyr til LGs G5.

En gammel drøm

Som på de nye Samsung Galaxy S7 og S7 Edge viser displayet klokken og andre informationer i standby-tilstand, uden at det går nævneværdigt ud over strømforbruget.

LG er langt fra det første selskab, der arbejder med ideen om modulær mobil.

Blandt flere andre har Google gennem længere tid udviklet sit Ara-projekt, der netop er et samlesæt, hvor brugerne selv kan skifte processor, kamera, hukommelse og meget andet, der tilkøbes løbende som små klodser.

Ideen er blandt andet at nedbringe ressourceforbruget, så man ikke behøver købe en helt ny mobil for at få et bedre kamera, eller hvis skærmen går i stykker.

Et tilsvarende princip findes hos hollandske Fairphone, der også kan repareres.

Rulle-robot

Selskabet lancerede ved samme lejlighed sin LG 360 VR-brille, der ligesom Samsungs Gear VR, kræver en mobil for at virke. I modsætning til Samsungs løsning, skal mobilen dog ikke skubbes ind og agere skærm i brillen, men derimod tilsluttes med en ledning.

Dertil kom et lille 360 graders kamera og en robot, der triller rundt og kan styres fra mobilen. Den kuglerunde sag har indbygget kamera og højttaler, og kan derfor trille rundt i hjemmet og holde øje med, hvad der foregår.

Ejeren kan styre robotten med en app, der også kan benyttes til at kommunikere med eventuelle tilstedeværende kæledyr, og robotten har sågar en særlig kæledyrs-indstilling, så den kan underholde kedsomhedsramte dyr med laserstråler.

Der var ikke nyt om, hvornår robotten kommer på markedet.