Sony vil tage patent på en smart-paryk

Japanerne vil ikke holde sig tilbage i kampen om det næste store gadget-hit og har ansøgt om patent på en smart-paryk.

Sony vil tage patent på en smart-paryk. Her er So ein Dings bud på hvordan sådan en paryk kunne blive populær. Man skal selvfølgelig kunne få sin yndlings-kendis frisure. Modellen er blevet udstyret med en af DRs pt. mest velsiddende frisurer. (Foto: Dan Poulsen/Ronni Skovmand © DR)

Et af de mest fortærskede udtryk i teknologiens verden må være 'smart'.

Født ud af smartphonens march mod tech-tronen, skal alt der kommer på markedet åbenbart helst starte med lige netop det ord.

Smart-tv, smart-ur og nu… en smart-paryk.

Det er den gamle tech-kæmpe Sony, som har ansøgt om patent på parykken, der på engelsk hedder en 'SmartWig' - et koncept som det umiddelbart er lidt svært at forestille sig vil gå en glorværdig fremtid i møde.

Helt overordnet beskriver Sony deres paryk således:

- SmartWig integrerer forskellige typer af computer-funktioner inde i en paryk, hvilket fører til en smart og intelligent type paryk, som ikke har været kendt før.

Parykken skal hjælpe dig i trafikken

Sony løfter i ansøgningen sløret for en række funktioner parykken kan bruges til.

Den kan eksempelvis hjælpe med navigation på vejene, indsamle information om brugerens puls og blodtryk, eller skifte slides i en slideshow-præsentation ved et tryk på bakkenbarterne.

Der kan også være et kamera i parykken, som kan sende billeder videre til et andet device.

Ligesom med de første smart-ure der er kommet på markedet, er det nemlig meningen, at parykken skal kommunikere med et andet apparat. Sony kommer ikke nærmere ind på hvilket device det er, men det kunne eksempelvis være en smartphone.

Parykken har både praktiske og psykologiske fordele

I det hele taget er ansøgningen relativ surrealistisk læsning.

Sony skriver at deres løsning har flere fordele sammenlignet med andre 'state of the art wearable computing devices'.

- Først og fremmest på grund af integrationen i parykken opnår man en naturlig optræden, hvilket øger brugerens komfort ud fra et praktisk men også et psykologisk aspekt, skriver de.

Herefter forklarer japanerne hvordan computer-komponenterne er gemt inde i parykken og derfor ikke kan ses af andre folk.

Det giver, ifølge Sony, mulighed for at den gemte computer kan "producere overraskende effekter uden at blive set". Hvilke effekter kommer de ikke nærmere ind på.

Skulle du i dette øjeblik sidde og ærgre dig over, at du ikke har tabt håret endnu, så fortvivl ikke. SmartWig kan nemlig ifølge Sony bæres på hovedet "i tillæg til brugerens naturlige hår".

So ein Ding forbedrer Sonys paryk

Her på So ein Ding-redaktionen har vi naturligvis allerede et forslag til, hvordan parykken kan gøres endnu bedre og mere attraktiv for brugerne.

Man skal naturligvis kunne vælge frisure fra sin favorit-kendis.

Til lejligheden har vi derfor udarbejdet et modelbillede til artiklen, hvor vores model er blevet udstyret med en af DRs pt. mest velsiddende frisurer. Vi takker Nikolaj Koppel for udlån af sit hår.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter