Tech-milliardær vil flytte biler under jorden med 200 km/t

Med et netværk af underjordiske tunneller og avanceret teknologi vil Elon Musk forbedre trafikken i LA.

Ved TED-konferencen i Vancouver i Canada præsenterede Elon Musk sin vision af fremtidens bytransport. (Foto: GLENN CHAPMAN © Scanpix)

Den amerikanske tech-milliardær Elon Musk skubber ikke bare grænserne til teknologien med Tesla-elbiler og SpaceX-raketter. Et af hans nyeste projekter er tunneller, der skal gøre det muligt at transportere privatbiler med op til 200 km/t under jorden.

Ville et forbedret netværk af kollektiv trafik ikke være et bedre alternativ for klima- og miljø? Ikke hvis man er milliardær åbenbart. Formålet er at undgå trafikpropper og opnå hurtig transport gennem byområder.

Tech-websitet Recode skriver, at projektet startede, fordi Elon Musk selv var frustreret over trafikken i Los Angeles.

Transport under jorden

Formålet med tunnellerne er at bevæge sig uden om trafik og trafikkøer på landjorden. Ved at flytte biler fra landjorden til underjordiske tunneller, kan man i langt højere grad tænke i “3D” og bruge højdeforskellene under jorden til at bygge et langt mere avanceret net.

- Der er ikke nogen reelle begrænsninger på, hvor mange niveauer med tunneller man kan bygge. De dybeste miner er langt dybere end de højeste bygninger, man kan bygge, citerer Recode ham for at sige.

Ifølge videoerne, der følger med Elon Musks præsentation, er planen, at man via elevatorer bliver transporteret ned under jorden og bliver ført gennem tunnellerne i en slags åben “slæde” eller åben rutschebanevogn.

“Slæden” er bygget, så føreren ikke skal styre bilen, men derimod kan nyde turen under jorden med op mod 200 kilometer i timen.

Bilisterne i Los Angeles må dog vente lidt endnu. Byggeriet af tunnelerne vil tage enormt langt tid. Men hans firma “The Boring Company” (ja, det hedder det) er dog i gang med at kigge på sagen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter