Teknologi: Fremtiden tilhører de nysgerrige

Seks vidt forskellige oplæg om fremtidens teknologi var på dagsorden ved den danske udgave af TED Talks.

(Foto: Anne Ellekjær © DR)

- Det føles næsten som om, jeg kan læse jeres tanker.

Sådan startede den første af seks talere, Jakob Eg Larsen fra DTU, sit oplæg på TEDx konferencen i København, der løb af stablen fredag eftermiddag i Ingeniørenens Hus.

Men faktisk var det Eg Larsen selv, der stod med en underlig hjelm med elektroder på hovedet.

En hjelm som i real time kunne vise Eg Larsens hjerne på en smartphone, og som repræsenterede den revolution Eg Larsen forudser, både den enkelte og samfundet vil opleve, når smartphones, smarture og andre devices, kommer til konstant at overvåge vores helbredstilstand.

(Foto: Anne Ellekjær © DR)

Så var tonen slået an, for den femte udgave af TED talks på københavnsk jord.

Et verdensomspændende fænomen

TED talks er et globalt konferenceforetagende, som opererer under sloganet ideas worth spreading - idéer der er værd at udbrede.

TED er kort for Teknologi, Entertainment og Design, og det er altså inden for de discipliner at folk med ekspertise og noget på hjerte, kan dele ud af deres viden og drømme for fremtiden.

ted.com.

Dette vil også være tilfældet med talerne fra København, som skulle ramme internettet om en uges tid.

Næste TEDx konference på dansk jord finder sted i september 2013.">https://www.youtube.com/watch?v=d0NHOpeczUU

Opført foran et publikum, bliver talerne optaget og efterfølgende lagt på nettet, så alle kan få glæde af de mange fremtidspegende idéer.

Og der var bestemt ideer på konferencen der var værd at udbrede.

Udover monitorering af vores helbred, var 3D print af huse, menneskeliggørelse af robotter og deling af digitale idéer nogle af de andre emner, der blev berørt.

Fremtiden er skabt af nysgerrighed og vild fantasi

Selvom de seks talere, med vidt forskellig baggrund, dykkede ned i lige så forskellige emner, var der alligevel et stærkt gennemgående tema for konferencen.

Officielt var overskriften på eventen Breaking currents - bryd strømningerne -, men faktisk var det mest gennemgående træk i oplæggene hvilke menneskelige egenskaber det kræver at kunne bryde disse strømninger.

- Fremtiden tilhører de nysgerrige, sagde Carl Bärstad, der slog på tromme for vigtigheden af at elske at lære og tilegne sig ny viden, og for hele tiden at bevare en kreativ og udforskende tilgang til alt man gør.

Bärstads oplæg handlede netop om at genvinde sin nysgerrighed og kreativitet, som han følte, han havde mistet i uddannelsessystemet.

Og på trods af sit virke som professor på en traditionel uddannelsesinstitution, så stemte Peter Bøggil fra DTU Nanotech i.

- Fantasi, nysgerrighed og vilje er vigtigere end viden, sagde professoren, i sit passionerede oplæg om fremtidens potentielle supermateriale Graphene.

Et materiale der er stærkere end stål og super fleksibelt - og som meget vel kan blive hovedmaterialet i fremtidens bøjelige smarture og telefoner.

Oplæggene kommer på nettet

Som nævnt er hele pointen med TED talks, at man deler sin viden med andre, og derfor bliver konferencerne altid optaget og efterfølgende lagt ud på ted.com.

Dette vil også være tilfældet med talerne fra København, som skulle ramme internettet om en uges tid.

Næste TEDx konference på dansk jord finder sted i september 2013.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk