Teslas første "billige" bil kan snart forudbestilles

Teslas længe ventede Model 3 bliver sat til salg den 31 marts, men bliver først leveret i slutningen af 2017.

Hvordan Teslas næste bil ser ud, bliver først præsenteret den 31. marts. Samme dag som man kan forudbestille firmaets hidtil billigste bil. (© Tesla Motors)

Elbilerne mangler stadig sit helt store gennembrud.

Men nu er der snart en ny bil i byen, som kan være med til at give de elektriske slæder et ekstra nøk opad i folks bevidsthed.

Tesla har nemlig meddelt, at deres hidtil billigste bil, Model 3, bliver sat til salg den 31. marts.

Dog må man væbne sig med tålmodighed før man kan trille ind i garagen bag rattet i en billig Tesla. De første biler vil efter planen først blive leveret i slutningen af 2017.

Dansk pris er endnu ukendt

Prisen på Model 3 bliver cirka 35.000 dollars i USA.

Direkte omregnet til danske penge er det 232.000 kroner, men når først moms og afgifter er lagt oveni bliver prisen noget dyrere.

Tesla i Danmark siger til DR Viden, at de endnu ikke ved, hvad prisen bliver herhjemme.

Model 3 bliver vist frem ved en event den 31 marts - i hvert fald delvist. Tesla-boss Elon Musk har nemlig ikke besluttet sig for, hvor meget af bilen man rent faktisk får at se.

Hvor de første udgaver af Tesla (sportsbilen Roadster og luksusbilen Model S) var tænkt til at skabe en hype omkring elbiler, så er Model 3 tænkt til at være bilen der kan give elbiler - og Tesla - et gennembrud hos den bredere befolkning.

Produktionen skal op

Men inden Model 3 kommer på gaden, mangler Tesla også for alvor at få gang i produktionen af firmaets tredje biltype Model X - en stor familiebil, der er kendetegnet ved døre, der åbner opad som falkevinger.

Tesla regner med samlet at producere 80-90.000 eksemplarer af Model S og X i 2016, hvilket er en forøgelse på 60-80 procent sammelignet med 2015.

Datoen for forudbestillinger af Model 3 blev offentliggjort i forbindelse med det nyeste kvartalsregnskab, der viser, at Tesla stadig taber penge.

Mere præcist var underskuddet i fjerde kvartal 2015 på 114 millioner dollars.

Elon Musk lover dog aktionærerne, at de røde tal på bundlinien vil få en ende i 2016.

Skal du have en?

Opslået af DR Nyheder på 11. februar 2016