Tip: Her er den bedste app til dine podcasts

Når man lytter mange podcasts er det vigtigt at værktøjet er i orden. Pocket Casts er min foretrukne mobilapp til formålet.

(Foto: Anders Høeg Nissen)

Podcasts fylder en betragtelig del af mit medieforbrug hver dag.

Jeg cykler frem og tilbage på arbejde, og forsøger hver dag at komme op på 10.000 skridt om dagen (lidt over halvanden times gang), og det meste af dén tid har jeg podcasts i ørerne.

Podcasts er nemlig det nye sort, synes jeg. Selvom fænomenet har 10 år på bagen efterhånden...

Alligevel kan det være svært at nå at lytte alt det jeg gerne vil. Jeg har lige ryddet op i mine feeds, men alligevel ligger jeg lige omkring 40 abonnementer på podcasts fra nær og fjern.

Når man lytter så meget er det selvfølgelig vigtigt at værktøjet er i orden! Jeg har gennem de seneste par år forsøgt mig med flere forskellige apps, både på Android, Windows Phone og iPhone.

Der er mange faktorer som spiller ind, når man skal vælge podcast-apps, og derfor er det ikke sikkert mine valg passer dig.

Til gengæld er der masser af andre tilbud derude...

Pocket Casts er den bedste allround-app

Men min anbefaling - som oven i købet har den fordel at den både fås til iOS og Android - er Pocket Casts.

Pocket Casts byder måske ikke på overvældende anderledes funktioner end konkurrenterne, men er lækkert designet, og fungerer fornemt.

Især de smarte spillelister - som fx kan spille de nyeste afsnit af de podcasts du har markeret som tech-nyheder - er nemme og intuitive i hverdagen.

Jeg har også konstateret, at ikke alle podcast-apps lader mig springe videre til næste podcast på spillelisten via klik på fjernbetjeningen på mine hovedtelefoner - men det gør Pocket Casts, og det giver et ekstra point.

Appen er ikke gratis - eller særligt billig - men jeg er af den overbevisning, at det generelt er en god idé at betale for sine apps og tjenester….

Pocket Casts koster 29 kr i iTunes og 20 kr i Google Play.

For deres webversion forsøger Pocket Casts til gengæld at bonne mig $9 [havde tidligere skrevet $9 om måneden, og det er ikke korrekt], og dét synes jeg er for meget. Men man behøver heller ikke browseradgang for at nyde sine podcasts - de kan sagtens organiseres, opdateres og afspilles på mobilen.

Der er andre apps med smarte funktioner som Pocket Casts ikke har.

For tiden er der mange som er glade for Overcast, som fx automatisk kan springe over pauser i snakken, og selv justerer lydniveauer, men det er ikke noget jeg savner, og Overcast er i øvrigt lidt for skrabet til mig.

Synkronisering kan godt give lidt hovedbrud

Hvis man ikke lytter mere end en håndfuld podcasts, og hvis man fx også stadig lytter på en iPod, så vil jeg nok anbefale at bruge iTunes som synkroniseringsplatform, og bruge Apples egen Podcast-app - hvis man altså har en iPhone.

Den er blevet meget bedre end den var, da den først kom som selvstændig app.

Bruger man både iOS og Android-dimser bliver tingene hurtigt lidt mere spegede, i hvert fald hvis der er en iPod involveret. Men der findes programmer som fx DoubleTwist Sync, der gør det relativt nemt at synkronisere et iTunes-bibliotek med Android-mobiler.

Hvis man vil synkronisere fx mellem en Android mobil og en iPad, så kan Pocket Casts dog selv sørge for at holde alting i orden.

Boblere - andre podcast-apps

Som nævnt er der mange andre muligheder derude. Jeg har ikke dybe erfaringer med alle de mange apps, men her er en håndfuld alternativer.

Boblere, Android:DoggcatcherBeyondPod

Boblere, Windows Phone - som jeg indrømmer jeg ikke har helt så mange erfaringer med, og desværre findes Pocketcasts ikke her. Men der er andre gode muligheder:Windows Phones egen PodcastPodcasts