Topchef forlader Googles førerløse bilprojekt

Manden der har styret hele udviklingen af Googles førerløse bil, Chris Urmson, forlader Google. Flere andre højtprofilerede eksperter følger trop.

Chris Urmson har opbygget hele Googles bilprojekt. Her ses han med den første førerløse bil, der er bygget fra bunden. (Foto: ELIJAH NOUVELAGE © Scanpix)

Syv et halvt år efter at Chris Urmson var med til at starte den - dengang - tophemmelige udvikling af førerløse biler hos Google, forlader projektets tekniske chef og offentlige ansigt nu firmaet.

Det oplyser Urmson selv på sin blog. Han uddyber ikke, hvorfor tiden er inde til at skifte job.

New York Times rapporterer dog, at han angiveligt ikke var tilfreds med projektets ledelse, under den nye (og første) CEO John Krafcik, der sidste år blev hentet ind, fra en rolle som direktør for Hyundai i USA.

Til gengæld er Urmson sikker på, at han forlader et projekt, der inden længe vil udmønte sig i et produkt, du og jeg kan bruge:

- Jeg føler mig heldig over at have spillet en rolle i at opbygge holdet fra at være en håndfuld mennesker til det verdensklassehold, det er i dag, som er ved at færdiggøre selvkørende biler, som snart vil bringe dig fra A-B, blot ved et tryk på en knap, skriver Urmson.

Har været med helt fra starten

Urmson har været med fra den selvkørende bils helt spæde start.

Han var med på det hold fra Carnegie Mellon University, der vandt den første konkurrence for selvkørende biler, som DARPA (det amerikanske militærs særlige research-afdeling) stablede på benene i 2004.

Ingen af bilerne kom ved den lejlighed i mål, men Carnegie Mellons bil kom længst med en førerløs køretur på 11.78 kilometer.

Flere andre af Google bilprojektets centrale udviklere, Dave Ferguson og Jiajun Zhu, der er eksperter i machine vision-teknologi, har ligeledes for nylig forladt Google. Angiveligt for at starte eget firma.

Facebook
Twitter