Tre teknologi-begreber du skal kende inden 2018

Hvis du vil klædes på til bedre at forstå nogle af de markante ændringer, vi står overfor, så lad So ein Ding-vært Nikolaj Sonne guide dig.

Se Nikolaj Sonne forklare tre vigtige teknologi-begreber. Og ja, der er en god forklaring på, hvorfor en skildpadde er relevant for at forklare kunstig intelligens. (Foto: © Sune Fritzen, dr)

Mens mange har travlt med at kigge tilbage på det forgangne år, så har DRs teknologiprogram So ein Ding som altid blikket rettet stift mod fremtiden.

Lige her på kanten af 2018 er der særligt tre begreber, som programmets vært Nikolaj Sonne mener, det er vigtigt at kende, hvis man vil forstå den tid, vi bevæger os ind i.

De er:

  1. 1

    Kunstig intelligens

  2. 2

    Blokteknologi

  3. 3

    Overvågningskapitalisme

Din elpære forhandler strømpriser med naboens bil

Lad det være sagt med det samme; det er kompliceret stof. Men gør alligevel dig selv den tjeneste at se de tre videoer nedenfor.

Alle tre begreber kommer potentielt til at spille en afgørende rolle i dit liv. Lidt som hvis nogen i 1990 havde prøvet at forklare dig, hvad internettet kunne blive til.

For hvordan kan det lade sig gøre, at dine elpærer - helt på egen hånd - kan forhandle prisen på strøm med din nabos bil?

Hvordan kan lige netop din læge snart vide det samme som alle læger i hele verden til sammen?

Hvordan kan din Facebook-konto være skyld i, du ikke kan få en forsikring? Og hvem ejer i virkeligheden din hjerne: Dig selv eller et firma?

Få Nikolaj Sonnes forklaringer i de tre videoer her:

1: Kunstig intelligens

2: Blokteknologi

3: Overvågningskapitalisme