Twitter hjælper dig med at finde musik

Twitter #music skal gøre det nemmere at finde ny musik, både fra kendte bands, nye navne, og folk man følger på det sociale netværk

(© Twitter)

Så er det officielt. Twitter har i dag lanceret den musiktjeneste, vi forleden præsenterede rygterne om.

Den hedder ganske enkelt Twitter #music (ja, de valgte et hashtag...), og kan foreløbig bruges i browseren og på en iPhone-app. Twitter lover at også andre platforme er på vej snarest.

Find og lyt til ny musik

Grundlæggende er ideen i Twitter #music, at man kan finde populære numre eller up-and-coming bands, og så lytte til musikken direkte i Twitter.

Der er altså ikke tale om, at Twitter selv har lavet en musiktjeneste, der direkte skal konkurrere med streamingtjenester eller musikbutikker.

Fokus er på at finde anbefalinger, og musikken kommer fra kendte, eksisterende tjenester.

Twitter går i luften med musik fra iTunes, Spotify og Rdio. Abonnerer man på Spotify eller Rdio kan man høre hele sange - ellers må man nøjes med previews fra iTunes.

Man kan selvfølgelig også følge kunstnernes Twitter-profiler, finde inspiration via populære anmeldere eller - selvfølgelig - de Twitter-folk man følger i forvejen.

Lynvurderingen...

Om Twitter #music kan bruges til noget handler i høj grad om ens musiklyttemønster.

Personligt følger jeg ingen musikere på Twitter (endnu), og de mennesker, jeg følger, læser jeg primært på grund af faglig eller social interesse - og ikke for deres musiksmag.

Jeg kunne dog godt forestille mig, at det kunne ændre sig med den nye tjeneste - især fordi Spotifys anbefalinger er ret ringe (det er den tjeneste jeg foreløbig abonnerer på).

I skrivende stund har jeg ikke kunnet få browser-delen til at virke, men iOS-appen var oppe at køre med Spotify-integration med det samme, og det var nemt at finde rundt blandt populære sange og anbefalede musikere - og at lytte.

Hør mere i Harddiskens nyhedsblok fredag 19. april 14.03-15 på P1.

Supplerende NOTE fra Henrik Føhns, Harddisken

.

Jeg har kun prøvet den af i browser. Spotify ville ikke connecte. Kun Rdio gav forbindelse - og jeg må indtil videre erkende, at det ikke er en overvældende oplevelse. Måske fordi for få af mine venner er på endnu. Måske fordi jeg bruger Spotify mere end Rdio. Jeg har i hvert fald ikke opdaget ny musik - endnu....

Facebook
Twitter