Uber arbejder på helikopter-lignende bytransport

Firmaet arbejder på en såkaldt VTOL - et lille luftbårent fartøj, der i princippet kan lette fra og lande på hustage.

Ved årets Roskilde Festival kunne man bestille en Uber Chopper. Om nogle år kan det måske lade sig gøre at flyve inde i byen - helt uden pilot. (© Uber)

Uber har ingen planer om at stoppe ved selvkørende biler, når det drejer sig om nye måder at transportere kunderne rundt i byen.

Det var konklusionen, da Ubers produktchef, Jeff Holden, i går løftede sløret for en ny transport-form, firmaet overvejer - nemlig korte flyveture i byer.

Oplysningerne om projektet faldt på USA-teknologikonferencen Nantucky Conference, hvor Recode-journalisten Kara Swisher interviewede Holden på scenen.

Overvejer at lande og lette fra hustage

Uden at gå i detaljer fortalte Holden, at det drejer sig om et luftbårent fartøj, som kaldes en VTOL (Vertical Take-Off and Landing), der kan lette og lande vertikalt, på samme måde som en helikopter.

Om fremtidens (måske) flyvende Uber vil have vinger som et fly, eller mere er designet som en stor drone, kom Holden ikke nærmere ind på. Uber-manden gav dog udtryk for, at han kunne forestille sig, at denne type by-fly kunne lette fra og lande på tage.

Holden forklarede også, at det bare er et af flere fremtidsscenarier Uber arbejder på. Og han mener, at transport “anskuet ud fra en tredimensionel natur er en helt oplagt ting at kigge på”.

Passagerdroner er allerede en ting

Uber er bestemt ikke de eneste, der kigger på mulighederne for alternativ lufttransport.

I juni måned fik “verdens første enmands-passagerdrone” - EHang 184 - lov til at begynde test i Nevada. Firmaets ambition er i princippet det samme som Ubers; nemlig at udvikle taxidroner.

Også Airbus arbejder på et lignende projekt, med VTOL’er i enmandsudgave.

Airbus' projekt bliver udviklet under firmaets Silicon Valley-afstikker, A3, og er i første omgang tænkt til at skulle styres af en pilot. På sigt er det dog meningen, at Airbus VTOL skal være førerløs, ligesom E-Hang 184.

Hvad tidshorisonten er, for at denne type fartøj vil kunne komme i luften på andet end på testbaner, er endnu uklart.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter