Udfoldelig stol bliver stort hit på Kickstarter

Siden folkefinansieringssitet Kickstarter åbnede på dansk i oktober, er de første ideer snart virkelighed.

Jonas Lind-Bendixen, Nikolaj Bak og Theo Fischer Ginman med en prototype af den udfoldelige stol Sitpack. (© Mono+Mono)

Du kender sikkert følelsen af at stå og vente på bussen, der ikke dukker op! Eller af at mangle en siddeplads i toget. Eller at stå på en musikfestival og vente på at næste navn går på.

Da ville det være rart at hive en stol op af lommen, folde den ud og få hvilet de ømme fødder.

Indsamlede 450.000 kroner på 20 dage

Det var netop under venten på næste koncert under en musikfestival, at Jonas Bendixen fik ideen til at kreere en stol der kan medbringes i lommen og lynhurtigt foldes ud.

Nu er den en realitet, har fået navnet Sitpack og i weekenden nåede den lille virksomhed Mono+Mono, der står bag den udfoldelige stol, sit mål om at indsamle 450.000 kroner på crowdfunding sitet Kickstarter. Eller folkefinansieringssitet, som vi ynder at fordanske begrebet på dr.dk/viden.

Det har de gjort som en af de allerførste danske virksomheder, efter sitets danske del blev lanceret i oktober. Og klart som den virksomhed, der pt har opnået den højeste indtjening.

Giver en god validering af produktet

- Crowdfunding er et super godt værktøj for iværksættere, fortæller Theo Fischer Ginman fra Sitpack til dr.dk/viden. Han er ingeniør og produktudvikler hos Sitpack og har således stået for at detaljere projektet og føre det den sidste vej ud i verden.

Og han glæder sig over at den lille virksomhed forholdsvist let har fået indsamlet pengene.

- Crowdfunding giver en god validering af produktet. På 20 dage har vi solgt for en halv million og det viser at der er en efterspørgsel efter vores produkt, siger han.

Undervejs i processen, og via Kickstarter, er den lille virksomhed både løbet på potentielle distributører af stolen og et PR bureau, der foreslog en ændring af produktets navn, så det fik en stærkere og mere unikt udtryk.

- Kickstarter er noget som mange holder øje med og en god måde at få et budskab ud i verden på, siger Theo Fischer Ginman.

Penge, viden og entiusiasme fra hele verden

I de få uger hvor Sitpack har indsamlet penge, har der været indskydere fra bl.a. USA, Japan, Kina og Australien. Og de skal primært gå til at lave støbeformene, hvori stolens dele skal udformes.

Sitpack folkene har allerede lavet en aftale med en dansk sprøjtestøbningsvirksomhed, der skal forestå produktionen, som snart kan gå i gang.

Prototypen af stolen, som den ses i firmaets præsentationsvideo er 3D printet, men vil i sin endelige form bestå af polycarbonat, som blandt andet kendes fra pleksiglas.

De første stole vil være at finde på markedet i februar 2015.

Facebook
Twitter