VIDEO 97-årige Mary prøver kræfter med virtual reality

2016 kan blive året, hvor virtual reality går fra teknik-nørderi til hverdagsbrug.

Verdens første virtual reality-brille blev skabt tilbage i 1960’erne, og i 1990’erne skulle vi til at stifte bekendtskab med det nye begreb ”virtual reality”.

Men fænomenet floppede, og de færreste af os nåede at prøve kræfter med den virtuelle virkelighed.

I dag er teknologien forbedret, og den bruges allerede flere steder. Det fik blandt andre Facebook-grundlæggeren Mark Zuckerberg sparket gang i, da han investerede kraftigt i virtual reality ved at købe firmaet Oculus for over 10 milliarder kroner.

Efterfølgende er de fleste store teknologifirmaer fulgt i samme spor, og virtual reality har også gjort sit indtog i Danmark. Blandt andet på Aalborg Universitet forskes der i at gøre den virtuelle verden så virkelig som mulig, og i København er verdens første virtual reality-butik åbnet.

I anledning af, at 2016 tegner til at blive året, hvor virtual reality går fra at være teknik-nørderi til faktisk at forandre vores hverdag, har DR Nyheder inviteret Mary Brandt på 97 år og hendes oldebarn Malthe på 10 år ind for at prøve kræfter med virtual reality.

Se, hvordan de klarede det, og hør, hvad 97-årige Mary Brandt synes om virtual reality, i videoen i toppen af artiklen, og se hele indslaget om virtual reality fra 21Søndag her.

Facebook
Twitter