VIDEO Denne enorme solcellepark er koblet til USAs el-net

Den omfattende amerikanske solenergisatsning, Ivanpah, der ligger midt i den amerikanske Mojave-ørken, blev for nylig koblet på det amerikanske energinet.

Klimavenlige energiformer hitter i stor stil i disse år.

Tag bare den omfattende amerikanske solenergisatsning, Ivanpah, der er placeret midt i den amerikanske Mojave-ørken.

Se den enorme amerikanske energisatsning i videoen i toppen af artiklen.

Det gigantiske solvarmekraftværk blev igangsat i 2010 og er for nylig blevet koblet på det amerikanske energinet, men det enorme projekt er ikke fremtiden, siger Dennis Aarø, der er salgschef for Gaia Solar A/S og ved dermed en hel del om solcelleenergi.

- Det er ikke det, der driver markedet. Det er tværtimod de helt traditionelle solcellepaneler, som man har kendt siden midten af 70'erne, siger han.

Billige kWh i fremtiden

I Danmark prydes flere og flere huse af solcellepaneler, og ifølge Dennis Aarø er solen ikke langt fra at kunne konkurrere på prisen med fosile brændsler.

- I lande som Danmark har vi relativ høj elpris, og der nærmer solcelleteknologien sig med hastige skridt, hvad konventionelle fosile brændsler kan komme ned på, siger han.

- Man kan i hvert fald fixe sin energipris de næste 25-40 år med et solenergianlæg til under 50 øre pr. kWh, og det er ganske interessant, siger Dennis Aarø.

Se hele interviewet med Dennis Aarø, samt nobelprisvinder og tidligere amerikansk energiminister Steven Chu og Claus Holm, der er direktør i Cisco, herunder:

Facebook
Twitter