VIDEO DR3-vært styrter under flugt fra eksplosion

Under optagelserne til programmet Mord på Film på DR3 snublede en af værterne midt i flugten fra en eksplosion.

Det kunne være gået helt galt, da værterne Stefan Knudsen og Sigurd Kongshøj skulle løbe fra en eksplosion, mens de var ved at efterprøve en scene fra filmen Die Hard 2.

De to værter var i gang med at undersøge, om man kan få et fly fyldt med flybrændstof til at eksplodere, hvis man sætter ild til det.

- Løb for alt, hvad du har kært, Knudsen, råbte værten Sigurd Kongshøj til sin kollega, mens de spænede fra flammerne, som var ganske få sekunder fra at antænde en tønde flybrændstof bag dem.

Men de to værter var ikke kommet mere end et par meter fra ilden, da Stefan Knudsen pludselig styrtede.

Sendte en ildkugle op i luften

De nåede dog begge at komme i sikkerhed, inden flybrændstoffet eksploderede og sendte en ildkugle flere meter op i luften.

- Det var fordi, jeg havde alt for stramme bukser på under min brandmandsuniform. Man skal aldrig løbe i for stramme jeans, siger Stefan LeQuelle Knudsen.

DR3-serien Mord på Film undersøger de to værter kendte mordscener fra film, for at se om det kan lade sig gøre virkelighedens verden. I Die Hard 2 sætter hovedpersonen John McClane ild til en lunte af flybrændstof med en lighter, som efterfølgende får et fly fyldt med skurke til at eksplodere.

Men spørgsmålet er, om det overhovedet er muligt?

Sne for koldt

Svaret er nej. Medmindre du bor i et land, hvor temperaturen kan nå op på over 60 grader. Det er nemlig præcis den temperatur, flybrændstof som minimum skal have, før det kan antændes.

Scenen i Die Hard-filmen er derfor fuldstændig urealistisk. Specielt fordi filmen udspiller sig i en snefyldt lufthavn i Washington, hvor temperaturen er langt fra de 60 grader. Hvis man derimod varmer flybrændstof yderligere op, kan det, under de rigtige omstændigheder og ved en temperatur på omkring 250 grader godt eksplodere.Du kan se klippet ovenfor, hvor Stefan Knudsen styrter. Programmet sendes på DR3 i aften klokken 21.30.

Facebook
Twitter