VIDEO Hovedløs robot-køter springer ud som gentleman

Robothund viser nye galante evner. Nu kan den holde døren for sin armeløse tvilling.

Boston Dynamics skal nok arbejde lidt med designet, hvis de på sigt vil have almindelige mennesker til at tage sådan en hund til sig. (© Boston Dynamics)

Måske siger navnet Boston Dynamics dig ikke så meget, men deres robotter har du nok set før.

Firmaet viser nemlig fra tid til anden deres dyre- og menneskeligende robotters nyeste evner frem, hvilket altid er underholdende — og af og til lidt skræmmende.

Deres hovedløse hunderobot vinder nok næppe nogen præmie for sin likeability, til gengæld kan det så være, den kan få en medalje for sine nye gentleman-evner.

https://www.youtube.com/watch?v=fUyU3lKzoio

I den nyeste video ses køteren — der har fået erstattet hovedet, af noget der minder om en blanding af en ekstra arm, en slange og en lille dinosaurhals — bevæge sig op til en dør, tage fat i håndtaget, åbne døren og holde den for sin hovedløse hundeven.

Herefter går vennen igennem døren, inden den galante robot-køter selv smutter med ind i det tilstødende lokale.

Hvad de to hundehoveders tryllekunstner skal bruges til i praksis, er stadig et stort åbent spørgsmål og måske en af grundene til at Google i sommers solgte Boston Dynamics fra. Derfor kan man alligevel godt blive imponeret over robotternes cirkusnumre.

Seneste vilde stunt fra robotfirmaet, var iøvrigt da deres menneskerobot, Atlas, sidste år lavede saltomortaler. Den video, kan du se lige her.