VIDEO Hund får 3D-printede forben

Derby var født uden forpoter og med deforme forben, men 3D-teknologien har givet ham et hundeliv.

Livet så ikke sjovt ud for Husky-hvalpen Derby, der blev født uden evnen til at løbe rundt og lege. Han manglende forpoter og forbenene var deforme.

Men hunden har nu fået et næsten almindeligt hundeliv, takket været det amerikanske firma 3D Systems, der udvikler 3D-printere og arbejder med prototyper, skriver nyhedssitet CNET.com.

Firmaet har ved hjælp af 3D-teknologien udviklet flere forskellige benproteser til hunden, og i en video offentliggjort på YouTube lige op til nytår, kan man se den seneste prototype på benproteser til Derby. Se videoen øverst i artiklen. Den er på engelsk.

Derby sidder som en rigtig hund

I 2014 udviklede man de første prototyper, som gav Derby mulighed for at løbe rundt. Benproteserne var helt lave, og tanken var, at man skulle lære Derby at bevæge sig med dem uden at blive utryg.

Samtidig med, at hunden voksede, ændrede behovet sig for nye benproteser, skriver virksomheden selv i en pressemeddelelse.

Den nyeste meget avancerede model minder lidt om et 8-tal med en slags knæskal. Proteserne giver Derby mulighed for at gå med ret ryg og sidde som en rigtig hund med ’forpoterne’ på jorden.

3D-printede proteser til dyr er set før. I artiklen på CNET.com kan du se billeder af andre 3D-printede lemmer til dyr, blandt andet et ben til en gås.