Video: Hverdagens små techtricks

​Der kan være mange flere anvendelsesmuligheder for din teknologi derhjemme, end du lige går og tror.

Lifehack, cowboytrick, tip. Kært barn har mange navne, og det gælder også de små teknikker, der gør hverdagen lidt nemmere.

Klassikere i kategorien inkluderer at lave et hul i midten af den mad, du vil opvarme i mikroovnen, så den bliver lige varm over det hele, og at bruge en klemme til at holde et søm på plads, så du ikke rammer dig selv over fingrene.

Andre lifehacks benytter den teknologi, vi har derhjemme, men på en helt anderledes måde, end det var tiltænkt.

Alternativ brug af hjemmeteknologier

Her er et udpluk af nogle af de lifehacks, der på den ene eller anden måde bruger teknologier, som mange af os har adgang til i hjemmet.

  • Kartoflerne og lokumsbørsten Tricket i videoen ovenfor har været kendt i campingkredse i mange år, men kan bruges af alle, der nyder garniture til grill-menuen.

  • Floppy disk ølbrik Et andet tech lifehack af ældre dato foreslår, at vi bruger en udtjent diskette som ølbrik, hvilket både vil vække nostalgi og skåne en sart overflade. Vi er nok mange der ikke længere har disketter liggende i diverse skuffer, men en CD, CD-ROM eller DVD virker lige så fint. Det bliver noget mere besværligt, når vi om et par år skal balancere koppen på en USB-stick.

  • Overvågning med gammel smartphone Hvis du har en gammel Android-smartphone liggende, kan du bruge den som overvågningskamera med programmet IP Webcam.

En sommer med techtricks

Vi indsamler jeres tips til techtricks over sommeren, og demonstrerer dem i en video, hvis de er rigtig gode. Hvis du har et trick vi bør kende, så send det til esha@dr.dk.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk