VIDEO Jagten på krokodillen: Dyret slippes løs på Falster

Fotograf Lars Ostenfeld er draget til Sydafrika for at følge jagten på en gigantisk krokodille, der skal fragtes hjem til en Zoo i Danmark. Se her, hvordan det så ud, da dyret så sit nye hjem på Falster

Himalaya-bjergene har Den Afskyelige Snemand og nordamerikanerne har Bigfoot.

Men på Falster har de nu Kæmpen fra Afrika.

Og han er rigtig nok.

Solen er på vej ned og den danske solsort i træet, der lige skal have det sidste pip inden det bliver mørkt, skal til at vænne sig til den nye nabo.

Bilen drejer ind og stopper få meter fra døren, der fører ind til hans nye hjem. Krokodillen har været på vej i 33 timer. I luften og på vejen. René Hedegaard står klar til at tage imod den. Han er spændt.

Det ses tydeligt på måden han tripper frem og tilbage på. Han udbryder et lettelsens grin idet han åbner døren.

Wow!

'Det er den største krokodillekasse jeg nogen sinde har set', siger han.

Sobek, som nilkrokodillen hedder, er hans nye dyr i zoo, og den er gigantisk. Den overtager tronen som Europas største krokodille - og nu skal den bare ind i det nye anlæg, de har bygget til ham. Indenfor venter tre halvt så store hunner.

Men kassen er for stor til at komme ind i anlægget. Ja den er for stor til overhovede at komme ind i bygningen. Så den sættes udenfor helt op til døråbningen. Krokodillen må lokkes ud med vand. Varmt vand.

Begynder man at prikke til den med en kæp, bliver den sur og kan gøre skade på sig selv og på omgivelserne. Det gibber lidt i folk da de ser spidsen af krokodillens mund.

Jeg tænker, at den ser meget større ud nu, end i Afrika. Den tager det første skridt og sætter sit første aftryk i sandet. René kommer hen til mig og fortæller, at den er det sejeste design og sikken et smil den har. Og så er den større, end han husker!

Den mest alvorlige trussel mod krokodiller i naturen er mennesker. For nogle af de lokalsamfund, der lever tæt på store krokodillearter, er der naturligvis fare for at blive angrebet af dem. Og der er stor respekt for dem. Det oplevede vi i Afrika, da vi ankom til Cargo i Johannesburg. Folk kom nysgerrigt og så til kassen med krokodillen i.

Lige indtil en af arbejderne spurgte om den var levende. Ja, svarede jeg og straks tog alle et skridt tilbage.

Sobek havde et trofænummer. Det vil sige, at han måtte skydes. Men han blev reddet - af en Zoo på Falster. Og det smukkeste og det, der nok kommer tættest på en T-rex kan nu ses på dansk jord.

Velkommen Sobek. Tak for rejsen.

Facebook
Twitter