VIDEO Menneskerobot rejser sig efter skub i ryggen

Boston Dynamics har publiceret en video af nyeste udgave af den humanoide robot Atlas, og den imponerer - både med en gåtur i sneen og ved at kunne rejse sig selv efter den bliver væltet.

Robotten Atlas kan klare gåture i sneen og puf i maven uden at vælte. Et skub i ryggen får dog robotten ned at ligge.

Robotfirmaet Boston Dynamics har lagt en video ud på YouTube med nyeste udgave af deres tobenede robot Atlas.

Den menneskelignende robot - også kaldet en humanoid - er endda blevet endnu mere menneskelig siden Atlas første gang så dagens lys i 2013.

Med en højde på 175 cm og en vægt på 82 kilo er den tobenede fyr også i statur endnu tættere på et menneske. Desuden kører robotten nu på batterier, hvilket giver en noget større frihed end den oprindelige robot havde.

I videoen klarer Atlas en tur i sneen rigtig fint, og holder sig på benene i det glatte føre, omend den til tider ser en anelse påvirket ud. Senere løfter robotten kasser og klarer endda et puf i brystet med en ishockeystav uden at vælte.

Et hårdt skub i ryggen får dog robotten ned at ligge, men den rejser hurtigt sig selv op igen. Netop her bliver Atlas skræmmende robotagtig og en anelse dyrisk på samme tid.

Døm selv i videoen øverst i artiklen.

Deler teknologi med en selvkørende bil

Boston Dynamics er - som altid - meget fåmælt med detaljer om robotten.

Dog forklarer firmaet i beskrivelsen af videoen, at Atlas har sensorer i krop og ben for at kunne balancere, og at den bruger stereo-sensorer og en LIDAR i hovedet for at kunne undgå forhindringer, navigere i terræn og manipulere objekter.

LIDAR-teknologien bruges også i selvkørende biler til at måle distancer og kortlægge terræn.

Boston Dynamics blev i 2013 købt af Google, men er nu - ligesom Google selv - en del af moderselskabet Alphabet, som Google stiftede sidste år.