VIDEO Millioner har downloadet populær Pokémon-app: Nu kommer spillet til Danmark

'Pokémon Go' har allerede taget USA, New Zealand og Australien med storm.

Omkring årtusindskiftet bragede Pokémon-universet igennem hos primært unge mennesker verden over, og nu får de fiktive figurer så en anden ungdom.

App’en ’Pokémon Go’, der sender computerspil væk fra skærmen og ud i virkeligheden, blev udgivet i USA, New Zealand og Australien i onsdags og har taget Pokémon-fans i millionvis med storm.

- Det aktive brugertal er allerede på millioner af mennesker. Det er rimeligt imponerende, siger Troels Møller, der er spilredaktør på ’Troldspejlet’.

Spillet er dog endnu ikke kommet til Danmark endnu. Det gør det først senere - måske til august.

Pokémon-spil bliver en mani

Med ’Pokémon Go’-app’en dukker de såkaldte pokémoner op på din villavej eller i dit lokale supermarked. Men man kan altså ikke se dem med det blotte øje – kun igennem app’en.

- Jeg tror i dén grad, at spillet bliver en mani, for det har den der ”hug”, hvor man har lyst til at finde dem alle sammen, siger Troels Møller.

Videospilsfirmaet Nintendo er medudgiver af spillet, og værdien af selskabets aktier er siden lanceringen gået i vejret med 25 procent. Spillet, der altså har taget spillere med storm, er endnu ikke kommet til Danmark.

Se hvordan man spiller Pokémon Go i videoen i toppen af artiklen.

OBS: Artiklen er opdateret med informationer om, at spillet endnu ikke er tilgængeligt på det danske marked.