VIDEO Ny robot er mere skøde- end vagthund

Robotproducent lancerer robothund med opgraderet nuttethed.

Sidste år blev verden præsenteret for robotten SpotMini, der er lavet af firmaet Boston Dynamics.

SpotMini er en firbenet robot. Og på samme tid er den både tiltalende og uendeligt skræmmende.

Den er tiltalende på grund af sin lighed med en hund. Og den virker skræmmende på grund af sin hårde overflade af metal og elektronkkomponenter.

Nu er Boston Dynamics klar med en ny version af SpotMini, der har et nyt og - vil mange nok mene - knap så skræmmende udseende. Det skriver websitet Gizmodo.

En firbenet robotven til hjemmet

Ifølge Boston Dynamics hjemmeside er SpotMini-robotten designet til at fungere i almindelige hjem, kontormiljøer eller udendørs.

Her har den den tidligere version været i stand til at hente eller bringe mindre objekter, fylde en opvaskemaskine eller smide affald i skraldespanden. Den bruger i modsætning til mange af de andre robotter fra Boston Dynamics elmotorer og ikke hydraulik, hvilket gør den langt mindre larmende.

Fire ben - endnu ingen arme

Den nye udgave af SpotMini har tilsyneladende droppet robotarmen, hvilket gør den noget mere tilforladelig at se på, men på samme tid er det også et handicap, der går udover funktionaliteten.

Det er dog for tidligt at sige, om den nye version også kan påmonteres en robotarm, fordi den egentlige afsløring først kommer senere.

Facebook
Twitter